De Vossenjacht 2022

De Vossenjacht 2022

Zondag 27 maart, een zonovergoten dag, nauwelijks wind en een golfbaan die er prachtig bij lag. Vanaf 11.00 uur gingen in totaal 14 flights de baan in. De spelvorm was Vossenjacht chapman: de vossen in de 1e flight zetten een score neer en dat is de nieuwe par. De rest van het veld mag de score dan per hole zien te verbeteren.   Een koppel slaat beide af en slaan vervolgens kruislings de tweede bal. Vervolgens met de beste bal om en om verder totdat er is uitgeholed. Een betere score dan de vos levert een (+) op, gelijk is een (0) en een slechtere score dan de vos is een (-).

Het Vossenteam, Tim Huuskes en Clemens Kuipers, wisten na een wat ‘aarzelende start’ een uitstekende score neer te zetten, maar uiteindelijk waren er 3 teams die hun uiteindelijke score wisten te verbeteren. Leuk detail twee teams ex aequo op plaats 1, t.w. Ingeborgh Wermer/Marieke Blanken en Han van Benthem/Anne Dikmans, en winning team 3;  Wim Abbink (ontbreekt op de foto) en Margreet Schreuder.

Gedurende de wedstrijd was er helaas een naar ongeval, waarbij Loes Koop door een bal werd geraakt. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat er geen blijvend letsel is. Loes bij deze fijn om te horen dat het goed gaat.