Nieuw: eerste Nine&Wine gaat naar de Provence

Zaterdag 25 april start een nieuw concept: Nine&Wine. Het combineert een 9 holes inloopwedstrijd met een wijnproeverij. Bij deze proeverij staat altijd 1 wijnland centraal. Zodoende vliegen we gedurende het seizoen op de hele wereld over. De keuken sluit met een speciale dagschotel aan op het betreffende wijnland. 

Nine&Wine

Gedurende 10 zaterdagen bezoeken we onder andere Oostenrijk, Portugal en Italië, maar ook een Twentse editie van de Nine&Wine zal niet ontbreken. De hele zaterdagmiddag is opgebouwd volgens een flexconcept: U bepaalt waaraan u wilt meedoen. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen aan de proeverij deel te nemen, want u zit toevallig toch al op het terras? Ook is het mogelijk om alleen aan de wedstrijd deel te nemen, of de wedstrijd te combineren met de dagschotel uit het betreffende land: alle combinaties zijn afzonderlijk van elkaar mogelijk!

De Nine&Wine is voor iedereen: van het nieuwe lid dat bekend wil raken met het spelen van wedstrijden tot aan de ervaren golfer opzoek naar een gezellige zaterdagmiddag!

Frankrijk en de Provence

De eerste editie, op zaterdag 25 april, nemen we u mee naar het meest toonaangevende wijnland dat de wereld kent: Frankrijk. Dit land heeft zich de afgelopen eeuwen ontwikkeld tot het ijkpunt van de wijnwereld, en waarom zou dat voor onze Nine&Wine anders zijn…
Frankrijk kent een enorme verscheidenheid aan druivenrassen en wijntypen en het was voor de organisatie dus moeilijk kiezen, want hoe laat je de smaak van Frankrijk in drie proefglazen naar boven komen? Hoe kun je voorbij gaan aan de Bordeaux, Bourgogne, Elzas of Champagne? 

Uiteindelijk vonden wij inspiratie in de Provence. Niet alleen is dit het oudste wijngebied van Frankrijk, ook is het een favoriete vakantiebestemming voor velen, waaronder Brad Pitt en Angelina Jolie die er een kasteel (+wijngaard) bezitten. De wijnen zijn in de Provence van een hoge kwaliteit en profiteren van veel zonuren. Vooral de Rosé is wereldberoemd, waarbij Coteaux d’Aix-en-Provence en Bandol klinkende namen zijn die bij velen een belletje doen rinkelen. 

De speciale ‘Les Grains’ serie van het wijnhuis Marrenon vormt de basis voor de eerste proeverij waarbij u een witte, rode en rosé wijn zult proeven. Deze wijnen kunt u ook winnen door goed te spelen bij de 9 holes wedstrijd, waarbij de winnaar vanzelfsprekend de ‘eerste keus’ heeft.

Praktische informatie

De Nine&Wine bestaat uit drie componenten en u bepaalt aan welk onderdeel u graag wilt deelnemen. Iedere combinatie is dus afzonderlijk van elkaar mogelijk. Opgeven voor de wedstrijd is niet nodig, want het betreft een vrije inloop wedstrijd. Ook voor de wijnproeverij en/of dagschotel (geïnspireerd op het wijnland) hoeft u zich niet op te geven. Deelname is wel gelimiteerd dus wilt u zeker weten dat uw plekje gereserveerd is, dan kunt u reserveren door een mail te sturen naar wedstrijd@gccsybrook.nl onder vermelding van uw naam, en de activiteiten waaraan u wenst deel te nemen. 

Samenvattende:

 • Een 9 holes inloopwedstrijd
  • Q-kaart lopen is mogelijk, maar hoeft niet
  • Inschrijven via ProWare heeft de voorkeur maar is niet noodzakelijk
  • U kunt dus op zaterdagmiddag nog besluiten om mee te spelen!
  • Starten vanaf 16:30 uur
  • Inschrijfgeld bedraagt € 3,00
  • Voor iedereen die opzoek is naar leuke zaterdagmiddag
 • Wijnproeverij 
  • 3 proefglazen van de speciale ‘Les Grains’ serie van wijnhuis Marrenon
  • Start van de proeverij is na afloop van de wedstrijd: om en nabij 19:00 uur
  • Ook de proeverij is op basis van  inloop, maar deelname is beperkt! U kunt uw plekje reserveren door een email te versturen naar wedstrijd@gccsybrook.nl   
  • Inschrijfgeld bedraagt € 9,00
 • Dagschotel ‘special’ geïnspireerd op Frankrijk
  • Ook de dagschotel is op basis van  inloop, maar deelname is beperkt! U kunt uw plekje reserveren door een email te versturen naar wedstrijd@gccsybrook.nl
  • Kosten bedragen € 10,00 voor deelnemers aan de wedstrijd, € 12,50 voor niet spelende levensgenieters

Wij kunnen niet wachten en begroeten u graag op zaterdag 25 april voor de allereerste editie van de Nine&Wine!