De eerste maandbeker van 2024

De eerste maandbeker van 2024

Zoals gebruikelijk begint de eerste maandbeker in april en mei op een zaterdag.
Dit omdat er zondags competitie wordt gespeeld in deze periode.

Na weken maanden van veel neerslag, zelfs op donderdag en vrijdag nog noodweer, was de baan nog erg verzadigd en krijgt de baan niet de kans om op te drogen. Dus het was zeer fijn dat het eens 23 graden was en het voor sommigen tijd was om voor het eerste de korte broek aan te doen.
Wat opviel was dat de Teeboxen van wit en blauw nog in de wintermodus stonden, ze waren niet gemaaid. Misschien achterhalen we via onze baancommissie nog waarom dat niet was gebeurd.

In een stralende ochtendzon begonnen de deelnemers aan de ronde. Wat opviel veel jonge deelnemers die het aandurven om van wit of blauw te spelen in maandbeker 1. Na 18 holes Z – O was de uitslag Thomas Morsman netto 68 eerste en Gijs Jansen 70 tweede. Bruto was Thomas Morsman met 83 weer eerste en Floris Zwanenburg met 85 tweede. Tycho Wagenvoort winnaar maandbeker 2 april vorig jaar met een monsterscore van 56 stbf punten met hcp 33.4, speelde weer mee maar nu in maandbeker en zit inmiddels op een mooie hcp van 11.5

Bij maandbeker 2 waren na 18 holes de scores uiteenlopend van 7 tot 37. De winnaar was Benno Lutje Wagelaar met 37 stbf die als nieuw lid overal aan mee doet en goed presteert.
Tweede werd Richard Field met 36 stbf “He likes to play golf” en derde Matthew Moran met 35 stbf. Matthew was vorig jaar April tweede met 46 stbf punten met hcp van 40.9, Nu inmiddels rond de 27 ga zo door Matthew.

Wij willen alle winnaars feliciteren met de prijzen en mooie prestaties, Maar ook de andere deelnemers zonder hun geen wedstrijd.

Verder complimenten waarop voor 95% eenieder de scorekaart via hun mobiele webapp van intogolf hebben ingevoerd, onze dank. Wel blijft het wenselijk om voor elke wedstrijd waaraan u deel neemt uw handicap op de ngf pas te controleren met de handicap die op uw scorekaart is vermeldt

Succes de komende maandbekers de wedstrijdcommissie