Damesdag succesvolle aftrap Golfweek

Damesdag succesvolle aftrap Golfweek

Zoals gebruikelijk word er in de golfweek begonnen door de dames. De wedstrijdvorm was zoals gebruikelijk een fourball betterball met 75% verrekening. Ik had mij samen met Sylvia Scholten van Agteren op gegeven, dus een gezellig koppel.

Ik had zondags nog gespeeld en dat ging niet zo goed, maar ik dacht ik speel met Sylvia: ‘Die loodst mij er wel door heen.’

Bij aankomst stond er koffie en wat lekkers klaar. En na het welkomstwoordje van onze voorzitter gingen we op pad, samen met onze flightgenoten Irma en Jolanda. Wij starten op hole 5 van zuid waar ook meteen de longest was. Soms kan de eerste bal de beste zijn maar helaas was dit nu niet zo.

We liepen al gauw op de flight voor ons en na een x-aantal holes werden we doorgelaten. Wat wel erg prettig was want wachten in de baan is nooit leuk. We liepen goed te spelen en dan is doorlopen wel fijn om je concentratie goed te houden. We kregen niet zoveel slagen mee, Sylvia 5 en ik 9. Ik liep goed te spelen  en daar waar ik het liet liggen pakte Sylvia de puntjes.

Tijdens de ronde kregen we een lekkere sandwich met groente en konden we kiezen uit een wijntje. De wijn hebben we maar overgeslagen.

We waren na 3 en half uur al klaar. De meeste  dames moesten toen nog 3 holes spelen! Bij binnen komst  stond de soep klaar. Mosterd soep en die smaakte heerlijk. Nadat iedereen zich weer opgefrist had begon  tegen  19.00  de prijsuitreiking.

De longest was voor Birgit Klaasen ( 165 meter) en de neary (1.95 meter) voor Marion Sollewijn. Beide dames kregen een koffertje (Hema) en een drinkbeker. De koffers  zagen er fleurig uit.

De 6e plek (gedeeld)  36 punten was voor Elly Bergman en Karin Morsman. Een intercity plu met een doosje koekjes .

5e plek ook 36 punten voor Elke Westenberg en Gabi Meindl. Een plu van van Lanschot en een sierkussen met ‘golfdingen’ erop van van Gils.

4e plek voor Elly Lomans en Elly Siers 39 punten een douglas bon

3e plek voor Sandra Pongers en Heleen Koenderink 39 punten. Een stofzuiger van ter Heegde

2e plek   voor Marion Sollewijn  en Ineke ter Heersche 41 punten. Prijs een Magnetron van ter Heegde.

En de eerste plek was voor Sylvia en Francis. 42 punten.  Zij ontvingen bloemen en een bon van Bloemenbeek voor een verwenarrangement en een heerlijk lunch.

Het weer was eerst wel een beetje drukkend. Maar het bleef droog. De baan zag er naar omstandigheden zeer goed uit. Prima greens. Waarvoor dank aan de greenkeepers. Tegen half 8 kregen we het warme eten. Er was gekozen voor vis, friet en sla. Dat smaakte heer erg goed!

Na nog even nagepraat te hebben gingen de meesten naar huis.

De eerste dag van de golfweek zit er weer op waarvoor dank aan alle mensen die mee geholpen hebben aan de organisatie.

Groet Francis Bonzet