Damesdag opent Golfweek 2019 + Fotoalbum

Damesdag opent Golfweek 2019 + Fotoalbum

De kop is eraf! Onder prima weersomstandigheden opende voorzitter Henk van der Sijs de 24e editie van de golfweek. De Golfweek blijft toch hèt hoogtepunt van ons golfseizoen en dat mag worden gevierd. Henk wenste de wedstrijdcommissie, het horeca-team en alle leden veel succes en golfplezier. En dat hebben we nodig, want de inschrijving overtreft alle verwachtingen!

De Golfweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat traditioneel wordt afgetrapt door de dames. Zo ook dit jaar. Dames uit alle leeftijdscategorieën waren present, in totaal 60 voor een shotgunstart om 13.00 uur. Spelvorm was Four Ball Better Ball: per koppel en per hole de beste stableford score noteren. De kunst is om elkaar om het juiste moment af te wisselen of gewoon heel stabiel te spelen.

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM

Ook dit jaar is alles weer tot in de puntjes verzorgd.  Ontvangst met koffie en iets lekkers, wederom gesponsord door onze eigen banketbakker Henk Kienhuis uit Denekamp. Een plezierig oponthoud in de baan met een smakelijke baancatering, een heerlijke dagschotel van gebakken visje en gezellige afsluiting maakte het geheel compleet.

De weersvoorspelling was wel goed, maar er zou heel eventueel een klein buitje kunnen vallen richting het einde van de wedstrijd. Dat buitje kwam! 
Helaas ging het op de laatste holes even helemaal mis. Zij die snel speelden en vroeg binnen waren hadden geluk, maar het merendeel kwam toch wel een verzopen katje over de finish. Niet leuk, maar na een warme douche was alles snel vergeten!

De prijzentafel was weer goed gevuld door onze sponsoren waarvoor onze dank. De winnaars waren Christel Danel en Margreet Schreuder.
De tweede prijs was bijzonder, want twee teams eindigden exact gelijk. Dan kijken we naar de laatste 9, vervolgens naar de laatste 6, de laatste 3 en zelfs naar de laatste hole. Deze waren allemaal gelijk, een unicum!
De regels zeggen dat dan het lot beslist en zo werden Marianne Besseler en Maria van Helden tweede, voor Sylvia Scholten van Agteren en Elke Westenberg.

Vandaag (woensdag) is het tijd voor de qualifying strokeplay en stableford wedstrijd. Zij hebben in ieder geval meer geluk met het weer!