Damesdag Golfweek prooi voor familie Wermer

Damesdag Golfweek prooi voor familie Wermer

De kop is eraf! Onder een stralende zon opende de voorzitter Henk van der Sijs de 22e editie van de golfweek. De Golfweek blijft toch hèt hoogtepunt van ons golfseizoen en dat mag worden gevierd. Henk wenste de wedstrijdcommissie, het horeca-team en alle leden veel succes en golfplezier.

De Golfweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat traditioneel wordt afgetrapt door de dames. Zo ook dit jaar. Dames uit alle leeftijdscategorieën waren present, in totaal 60 voor een shotgunstart om 13.00 uur. Spelvorm was Four Ball Better Ball: per koppel en per hole de beste stableford score noteren. De kunst is om elkaar om het juiste moment af te wisselen of gewoon heel stabiel te spelen.

Ook dit jaar is alles weer tot in de puntjes verzorgd.  Ontvangst met koffie en iets lekkers, wederom gesponsord door onze eigen banketbakker Henk Kienhuis uit Denekamp. Een plezierig oponthoud in de baan met een smakelijke baancatering, een heerlijke dagschotel van gebakken zalmfilet met sesam-kruidenkorst en gezellige afsluiting maakte het geheel compleet.

De weersvoorspelling was niet goed, zelfs code geel was van kracht. Toch viel het allemaal reuze mee. Onder een zonnetje werd gestart en dat zonnetje bleef het grootste deel van de ronde gehandhaafd. Hoeveel geluk kun je hebben?
Helaas ging het op de laatste twee holes allemaal mis. Zij die snel speelden en vroeg binnen waren hadden geluk, maar het merendeel kwam als een verzopen katje over de finish. Niet leuk, maar we blijven ons maar vasthouden aan de eerste 16 holes!

De prijzentafel was weer goed gevuld door onze sponsoren waarvoor onze dank. De winnaars Ingeborgh en Jacqueline Wermer mochten zich gelukkig prijzen met een nieuwe stofzuiger. Wie wil er nu geen tweede stofzuiger, al is het maar voor de bovenverdieping. Het was vooral Ingeborgh die zich verwonderde over de functionaliteiten van een dergelijk apparaat…
De scores waren uitstekend. De Longest Drive lag op  154 meter, gespeeld door Miriam Gerritzen en de Neary werd heel knap op precies 1 meter van de pin geslagen door Gonny Heijne.

Vandaag (woensdag) is het tijd voor de qualifying strokeplay en stableford wedstrijd. Zij hebben in ieder geval meer geluk met de weersvoorspelling, maar wat zegt dat met deze Nederlandse zomer… 

Uitslagen

1               Ingeborgh & Jacqueline Wermer (40)
2               Ine Suelmann & Mariette Rosink  (39)
3               Carla Slotema & Yolanda van Daal  (36)