Damesdag 18 oktober: Vossenjacht.

Damesdag 18 oktober: Vossenjacht.

Op 18 oktober speelden alle dames de vossenjacht. Ellie Gerritsen was de vos voor de 18 holes wedstrijd. Ellie had veel goede scores, wat het af en toe erg lastig maakte voor de deelnemers. Waar echter iedereen natuurlijk heel blij mee was, was een onverwachte 7 op een par 3. Dat was voor de meesten van ons kassa! Het was prima weer en mede daardoor een ontspannen wedstrijd. De baan was geprikt en gezand, dus veel moest je eigenlijk ook niet van je spel verwachten.

Aangezien de stablefordpunten tegen de scores van de vos werden afgezet, had je in eerste instantie ook geen idee over je eigen spel. En zo kwam ik onverwacht met maar liefst 53 punten binnen. Dat bleek meer dan geoeg om de prijs van deze wedstrijd in de wacht te slepen. Het gaat bij de vossenjacht om een wisselprijs, een vos, heel mooi geschilderd door Doris Wyn. Dit schilderij mag ik een jaar lang houden, evenals een klein vosje op een granieten sokkel.

De vos voor de 9 holes was Mieke Kwekeboom. Het toeval wil, dat Doris de eerste prijs bij de 9 holes won en ook met een mooi schilderij (door haar zelf geschilderd) en een vosje op een granieten sokkel naar huis ging. Ze was heel blij verrast en wil bij deze haar flghtgenoten Mariette Olieslagers en Ineke v.d. Hilst ook heel hartelijk danken voor de gezellige dag.

Het was wel pech voor Inge Huijskens, die met 50 stablefortpunten ook een hele mooie prestatie had neergezet waardoor zij een goede tweede werd!

Mijn dank gaat vooral uit naar mijn flightgenoten Ria Winkelman en Jolanda van Tellegen, met hen was het erg prettig en ontspannen spelen. Bedankt dames!

Ook de damescommissie wederom bedankt voor alle moeite die zij zich getroosten om elke dinsdag weer een leuke, al dan niet serieuze wedstrijd aan ons voor te schotelen.

 

Martha van der Vegt