Dames Senioren 1 (27 holes) kampioen!

Dames Senioren 1 (27 holes) kampioen!

Op de foto staand vlnr: Marianne Besseler, Elly Bergman, Wilma de Boer en Pauline Molthof. Zittend Elly Kole (captain) en Alice Sanders. Niet op de foto Carla Slotema en Christel Danel.

De eerste dag waren we gastvrouw. Veel zon en een aangename temperatuur, een betere start hadden wij ons niet kunnen wensen. Onze gasten, de teams van De Lage Mors, Driene, De Keppelse en Sallandsche, waren vol lof over onze baan. De marshall, de dames van de shop en het restaurant kregen een grote pluim. Dat was in ieder geval een mooi compliment voor Het Rijk van Sybrook en een mooie opsteker voor ons.

De tweede speeldag ging het naar De Lage Mors, een lastige korte 9 holes baan. Er werd ons verteld dat we defensief moesten spelen en dat is ons aardig gelukt. We eindigden tegen de Keppelse (helaas of gelukkig ?) met een gelijkspel.

De derde dag een goede bekende: Golfclub Driene, een prachtige oude 9 holes baan. We speelden tegen Sallandsche. Wilma de Boer en Pauline Molthof waren afwezig en werden zeer succesvol vervangen door Christel  Danel en Carla Slotema. De dames van Sallandsche hadden blijkbaar toch te hoge verwachtingen want ze gingen na een 14-4 nederlaag behoorlijk ontevreden huiswaarts. Hadden ze een voorgevoel?

Vervolgens speelden we op De Keppelse tegen De Lage Mors. Carla Slotema speelde wederom voor Pauline. Ook deze dag sloten we winnend af : 12-6. In totaal dus nu 5 westrijdpunten. Mochten we heel misschien op een kampioenschap rekenen ? 

De laatste speeldag op 4 mei waren we op bezoek bij Sallandsche. De gastvrouwen hadden 6 punten en waren uitgespeeld. Wij hadden er 5 dus een kampioenschap was best realistisch. Een gelijkspel was namelijk al voldoende. 

Het was koud en winderig..Na de foursomes was het 3-3. Zou het dan toch gaan lukken ? 9 -9 was genoeg. Dus dat dat betekende minimaal drie singles winnen.  De spanning werd niet verder opgevoerd want met een ruime overwinning van 12 -6 waren wij KAMPIOEN.

Volgend jaar naar de 2e klasse, we zullen het mee gaan maken!

Namens Dames Senioren 1 (27holes) Elly Kole,  captain