Dames 1 (36 holes) vs. Heren 1 (27 holes)

Dames 1 (36 holes) vs. Heren 1 (27 holes)

18 april 2021: Competitieverslag Dames 1-36h tegen Heren 1-27h.

Door het vervelende corona-virus is nu al 2 jaar achter elkaar de NGF competitie afgelast. Maar we kunnen gelukkig nog steeds onze favoriete sport beoefenen en dat is in deze tijd al heel wat.

Maar dus geen competitie. En dat is toch iets waar de fanatieke golfers van onze vereniging bijna een heel jaar mee bezig zijn. Ongeveer 6 weken om hem te spelen en 46 weken om er van na te genieten en er naar uit te kijken. Geen hartelijk ontvangst van teams die als gastheer optreden, geen nieuwe banen om te spelen, geen slap geouwehoer na afloop onder het genot van een drankje voor én bij het diner.

Dit jaar was het eind februari zeker… we gaan niet spelen in competitieverband. De wedstrijdcommissie van ’t Sybrook pakte snel door en liet alle captains weten dat als we de gereserveerde starttijden wilden gebruiken, dat we onderling konden afspreken, met eigen teams. Geen teams van andere clubs.

Wij, heren 1-27 holes, zouden volgens het competitieschema op zondag 18 april gastheer zijn. Dames 1-36 holes zouden diezelfde dag ook hun competitieteams ontvangen op onze mooie baan. Kortom: Wij moesten samen iets met deze dag. Het contact was snel gelegd en we besloten om tegen elkaar te strijden!

Om half 9 was iedereen op het terras van het clubhuis aanwezig. Kopje koffie, plakje krentenwegge en samen vooruit kijken naar wat de dag gaat brengen. Allemaal onder de mooie terrasoverkapping op minimaal anderhalve meter van elkaar.

Het programma stond vast. In de ochtend 18 holes greensome op Noord-Zuid en daarna nog 9 holes single partijen op Oost. De dames hadden echter één probleem. Hun team was niet compleet. Slechts 5 van de 7 dames durfden de strijd aan te gaan. Wij hadden met 7 van de 8 aanwezige spelers één man over. Dat probleem werd snel opgelost: Dennis werd Denise en zo gingen wij van start.

De greensome wedstrijden waren spannend. Leonie en Denise hadden het zwaar tegen Rudolf en Bas. Hoewel het beeld was dat Rudolf en Bas elk mogelijk grassprietje van de baan nodig hadden, wonnen zij vrij gemakkelijk. Pascal en Remco knipperden wel even met hun ogen, toen ze Marieke en Ingeborg op Noord 2 allebei hun afslag bijna in een keer op de green sloegen. Wat een afstanden slaan die vrouwen! Na 4 holes stonden de dames 3 up. Dat deze wedstrijd de 18e hole nog nodig had om een beslissing te brengen was toch wel verrassend, maar de dames wonnen terecht met 1 up. In de derde partij wonnen Renate en Loes van Carel en Henk. De laatste holes hoefden niet meer gespeeld te worden.

Bij het halfway-house op Oost stonden we allemaal gezellig na te praten over de eerste partijen van de ochtend. Het was net echt competitie spelen. Daar kwam de baancatering met het vooraf geregelde broodje gezond en de consumpties. De lunch kon beginnen.

Al snel was duidelijk dat de greensome goed bevallen was, want eigenlijk wilde iedereen liever nog 9 holes greensome in plaats van singel partijen. Dus er werd wat gehusseld… Denise werd weer Dennis en speelde met Remco tegen Loes en Leonie. Dit was een mooie wedstrijd die gelijk op ging. We konden lekker doorlopen. Om 15.05 uur legde Remco zijn bal op de tee om af te slaan op hole Oost 9. De dames verzochten Remco om nog even te wachten, want de beide dames zijn racefans. Ze wilden even naar de start van de Formule 1 kijken op hun smartphone. Toen Max veilig door de eerste bochten was gekomen, mocht Remco afslaan. Max won en de golfwedstrijd eindigde “all-square”.

Marieke en Ingeborgh bleven in de middag ook samen spelen. Nu tegen Rudolf en Carel. Ook dit werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk toch door de sterk spelende dames werd gewonnen.

Aangezien Denise niet meer beschikbaar was voor de dames werd Henk Henrieke. Henrieke speelde met Renate tegen Bas en Pascal. De wedstrijd eindigde zoals die begon: All square.

Inmiddels had iedereen zich weer in de zon bij het terras gevoegd en werd er gezellig nagepraat onder het genot van een consumptie en voor iedereen een schaaltje met 2 bitterballen. De competitie ervaring corona-style was compleet. Niemand had het meer over de uitslag. Die was niet belangrijk, want de gezelligheid had het gewonnen van de strijd.

Toch willen we hier de dames nogmaals feliciteren met hun kampioenschap, want deze competitie bestond maar uit één wedstrijd. En die wonnen zij met 8-4. Wij willen revanche en die gaan we krijgen. Alleen nog een keer een datum prikken.

Kortom: Het is dus mogelijk om zelfs in corona tijd een gezellige golfdag te hebben met competitieteams, binnen de geldende regels. Wij gunnen alle competitieteams zo’n dag in de hoop dat het de komende jaren nooit meer nodig zal zijn.