Dames 1 (36 holes) 2e competitiedag op ’t Zelle

Dames 1 (36 holes) 2e competitiedag op ’t Zelle

Afgelopen zondag mochten wij afreizen naar ’t Zelle om daar onze grootste tegenstander tegemoet te treden, Welderen. Welderen werd vorig jaar kampioen en wist het te presteren om in de promotiewedstrijd tegen Houtrak 9-9 te spelen, in de play-off verloren ze nipt. Ondanks de baan en wat wij vorige week op Welderen van de dames zagen, mochten ze niet onderschat worden, want je speelt niet zomaar gelijk tegen Houtrak.

Zondagochtend regende het, dus last-minute werden alle paraplu’s nog in de tas gestopt, terwijl ons beloofd was dat het goed weer zou gaan worden (toch Ingeborgh?!). Gelukkig had Ingeborgh gelijk en hebben we op één klein buitje na in de middagronde (wij waren voorbereid!)  prachtig weer gehad.

Net als vorige week hadden wij wederom de tactiek om meer golfballen  in te slaan dan onze tegenstandsters, helaas werden de drivingrange ballen zeer streng bewaakt door een meneer van de herencompetitie van ’t Zelle. Uiteindelijk wisten wij een extra mandje drivingrange ballen te bemachtigen (misschien iets te maken met onze charmes?), maar de bewaker der drivingrange ballen was zeker niet amused…  Maar desondanks, Missie geslaagd!

Om even het niveau aan te geven in een van de foursomes, 8 van de 9 holes werden in par gespeeld en het resultaat was een magere 2 up. Deze tegenstand was niet verwacht! Het werd inderdaad een erg spannende pot, met 4-2 voorsprong de singles ingaan betekend niet dat de wedstrijd al beslist is.  In tegendeel zelfs, het kan nog alle kanten op! 3 singles moesten gewonnen worden om de overwinning binnen te slepen en wat was dat nog nagelbijtend spannend zeg. Het ging al erg snel gelijk op met nog 3 singles in de baan, 2 hiervan werden op de laatste hole beslist. Toen 5 van de 6 singles binnen waren wisten we het zeker, de winst was sowieso binnen! Marieke kon hier nog een schepje bij bovenop doen op de 18e hole. Onder toeziend oog van beide teams wist Marieke een hele knappe approach te slaan die op 3 meter van de hole eindigde, haar tegenstandster wist haar approach niet op de green te krijgen. De laatste hole werd met een heel erg mooie par gewonnen door Marieke waardoor de Sybrook ladies met 12-6 winnen van Welderen! Een geweldige prestatie en ook weer een stap dichterbij het kampioenschap. Dames dit is echt een prestatie om trots op te zijn!

Komende week zijn wij gastvrouw en staan wij een weekje langs de zijlijn. De week erop spelen wij op de Berendonck tegen Hattem, wij zijn dan bij u terug met een nieuwe update. Tot dan!

Leonie Richter, Dames 1 (36 holes)