Dames 1 36 holes – 1e klasse

Dames 1 36 holes – 1e klasse

Alvorens de 1e wedstrijd begon, was deze competitie al een succes! Want als je mag spelen op de Hilversumsche, de Lage Vuursche, de Pan en de Noord-Nederlandse dan heb je toch echt niets te klagen. Wat een fantastische banen. Toen we de handicaps van de dames zagen dimde ons enthousiasme ietsjes in. Handhaven in de 1e klasse was de doelstelling. Onder de bezielende leiding van Marco werd een schema opgesteld op weg naar de wedstrijden. Trainingen en voorspelen, een heel gepuzzel in de agenda’s. Liefst 10 dames hadden we beschikbaar, wat een luxe! Om de jeugd te laten doorstromen werden Janneke en Jerieke in het team opgenomen en waar mogelijk ingezet voor de wedstrijden. Hartstikke leuk natuurlijk, de jeugd heeft de toekomst. Eén mooie bijkomstigheid was het feit dat de gemiddelde leeftijd van ons team kelderde als een baksteen (haha).

 

De 1e wedstrijd op de Lage Vuursche tegen de Hilversumsche wonnen we met 16-2 , BAM! Om maar even in de spreektaal van Sasja de winst uit te drukken. Die zat in the pocket.
De 2e wedstrijd togen we naar de Pan om te spelen tegen de Lage Vuursche (het team met alleen single handicappers). Nou, die hebben we op de Pan even ‘in de pan gehakt’ met 13-5!

 

Op 14 april waren we gastvrouw en konden we even op adem komen en wellicht onze doelstelling een beetje bijschaven. Dank aan ’t Rijk van Sybrook voor de gastvrije ontvangst, het was super geregeld!
Op 21 april togen we naar de Hilversumsche om te kijken of we onze reeks konden voortzetten, maar helaas! De Noord-Nederlandse was te sterk voor ons die dag, 7-11 verloren.

 

Wat een spannende competitie was het geworden. Op de laatste dag konden nog 3 teams kampioen worden: Lage Vuursche, N-N en wij en wat zat het dicht bij elkaar. Gastvrouw de Noord-Nederlandse had al 6 punten in de pocket en kon alleen maar lijdzaam toezien of de Lage Vuursche en wij de laatste dag in topvorm zouden zijn.

 

Bij winst waren we de N-N voorbij qua matchpunten, maar dLV nog niet. De Lage Vuursche moest tegen de Hilversumsche die al gedegradeerd waren, dus moesten we serieus rekening houden met een 18-0 winst voor dLV. Dat betekende dat wij minimaal met 12-6 moesten winnen van de Pan. In dat geval zouden we gelijk staan met winstpunten én met matchpunten, en zou het onderlinge resultaat de doorslag geven.

 

De ochtend werden er 2 partijen gewonnen en 1 gehaafd, 5-1, een mooie opsteker voor de middag! De tips van Marco, die in de ochtend nog even kwam ‘invliegen’ (heel leuk Marco, top!) kwamen goed van pas in de middag. 4 singles werden met winst afgesloten, dat betekende 13-5 gewonnen en BAM kampioen! In het clubhuis werden we verwelkomd door enkele fans, dat was hartstikke leuk, een mooie afsluiter van een spannende dag! Zondag 26 mei spelen we de promotiewedstrijd op de Peelse golfbaan tegen de Haagsche. Dus weet wie zien we jullie daar 😊


Groet Sylvia en Loes namens dames 1