Cursus sportief beleid geeft nieuwe inzichten

Cursus sportief beleid geeft nieuwe inzichten

13 april was de introductie van het programma Sportief Beleid, ontwikkeld door de NGF. In verband met de competitie waren wij te gast bij de RABO aan de Lossersestraat op de 6e verdieping in de Panoramazaal met prachtig uitzicht.

Namens de NGF waren Floris van Imhoff en Janke van der Werf de cursusleiders en van het ‘t Sybrook gaven Henk van der Sijs (vz. bestuur), Irma Roetenberg (Jeugdcie), Margreet Schreuder (Wedstrijdcie), Jaap van der Vegt (Baancie) en Harry Slotema (Technische Cie) acte de présence. Vanuit Het Rijk van Sybrook tot slot onze pro’s Marieke Zellsman en Marc Brorens.

Wat houdt Sportief Beleid in korte bewoordingen in? De laatste jaren signaleert de NGF bij golfclubs, golfbanen (NVG) en golfprofessionals in toenemende mate de behoefte om golf als sport veel steviger neer te zetten en daarin samenwerking te zoeken. En deze ontwikkeling gaat niet voorbij aan ‘t Sybrook. Hoewel het spelniveau bij onze leden op tal van terreinen bloeit als nooit tevoren is nog veel te verdienen, zowel voor bestaande als nieuwe leden. Daarvoor zal nog nauwer samengewerkt gaan worden tussen de Golfschool (onze pro’s), Het Rijk van Sybrook en GCC ‘t Sybrook. Om deze samenwerking vorm en inhoud te geven is het Sportief Beleid een mooie kapstok. Er zal in eerste instantie ingezoomd worden op de volgende doelgroepen:

  • jeugd
  • groep met hcp 36+
  • nieuwe leden

In de komende periode zullen wij u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Harry Slotema