Culinaire wedstrijd onderscheidt zich in kwaliteit

Culinaire wedstrijd onderscheidt zich in kwaliteit

Het jubileumjaar betekent dat we speciaal voor dit seizoen een aantal bijzondere evenementen konden plannen. Een van de meest in het oog springende was zonder twijfel de Culinaire Wedstrijd. Nieuw op de kalender of eigenlijk terug van weggeweest, het concept spreekt in ieder geval tot de verbeelding: 18 holes golf, waarbij je regelmatig weer een nieuwe culinaire verrassing tegenkomt.
Zo werd op oost 6 een heerlijke aspergesoep geserveerd, kregen een deelnemers bij het clubhuis een aspergeschotel en stond op noord 4 een wildbitterbal met bijpassende garnituren klaar. Dit alles werd geflankeerd door bijzondere wijnen, die vol enthousiasme werden gepresenteerd door de wedstrijdcommissie. Zelfs een donker biertje ontbrak niet.

De keuken van het Rijk van Sybrook had duidelijk uitgepakt getuige een heuse foodtruck op noord 4! De deelnemers lieten het zich goed smaken. De wedstrijdcommissie was in grote getale aanwezig om waar mogelijk te ondersteunen. Vooral commissielid Koos Fahner verdient een groot compliment. Vanaf half drie stond Koos klaar op zuid 5 met een heerlijk kopje soep. Wat hij zich alleen niet realiseerde wat dat de eerste flight pas rond 20 uur voorbij zou komen. Koos liet zich niet kennen en heeft bijna vijf uur gewacht op de eerste deelnemers. Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen…

Ook nieuw in de wedstrijdcommissie: Victor Westenberg. Victor is pas sinds vorig jaar lid en heeft enkele weken terug Hotel de Landmarke verkocht, waarvan hij samen met partner Elke Westenberg eigenaar was. Kortom, alle tijd om te golfen en ook de wedstrijdcommissie is blij met zijn komst. Met veel enthousiasme begeleidt Victor de verschillende wedstrijden en is daarmee een aanwinst voor de commissie. Nog niet direct voor de keukenbrigade bleek toen hij hielp met het uitruimen van het hoofdgerecht. Gelukkig wist chef-kok Erwin hier wel raad mee, en kreeg Victor zijn dessert op een wel heel bijzonder bord geserveerd.

Uiteindelijk bleken Margreet Schreuder en Wim Abbink de besten, zij gingen met een heerlijke magnumfles rosé naar huis. De commissie gaat onderzoeken op welke wijze de culinaire wedstrijd ook volgend jaar kan terugkomen op de kalender, want dit smaakt duidelijk naar meer…