Cross Country prooi voor Jan Hoogsteder

Cross Country prooi voor Jan Hoogsteder

Het was bijna sprookjesachtig. Een strakblauwe hemel, nauwelijks wind en een mooi laagje rijp op de baan. Tel daarbij 18 leden die niet kunnen wachten totdat het seizoen van start gaat en je hebt een winnend recept voor een prachtige zondagmorgen. De nachtvorst betekende wel dat de deelnemers waren veroordeeld tot wintergreens, maar dit mocht de pret niet drukken.

Om 11 uur ging men van start voor 12 spannende holes op de Noordbaan. De Cross Country is altijd al een bijzondere wedstrijd geweest, omdat het een ander parcours betreft dan iedereen gewend is. Probeer maar eens van de teebox van hole 5 naar de green van hole 1 te spelen. Hindernissen waar u anders nooit last van heeft komen ineens prominent in het spel. Ook kwamen de deelnemers grote bospartijen tegen, bijvoorbeeld toen ze van hole 1 naar de green van hole 2 moesten spelen. Kortom; de wedstrijdcommissie maakte het de deelnemers niet gemakkelijk en dat zorgde bij sommige deelnemers voor ‘military-achtige’ taferelen…

Uiteindelijk bleek Jan Hoogsteder de sterkste met een prachtige score van netto 53. Hij wist daarbij de naaste concurrentie vier slagen (!!!) voor te blijven. Een knappe prestatie.

Het volgende event op de agenda is de Nine&Wine van zaterdag 19 maart. Het betekent de start van een nieuw “wijnseizoen” en wij kunnen niet wachten dit samen met u te beleven. Op 2e Paasdag (maandag 28 maart) wordt de traditionele Vossenjacht gespeeld. De laatste jaren was deze wedstrijd volledig “uitverkocht” en Clubkampioenen Tim Huuskes en Sylvia Scholten van Agteren zijn zullen dit jaar als vos optreden. Dit wilt u niet missen!