Competitieverslag week 1

De 1e week van de competitie hebben we achter de rug en wat een week was het… Ieder team is zwaar op de proef gesteld en het ware golfhart kwam bij velen naar boven. Het was een onstuimige week met extreme weersomstandigheden.

Hier en daar een boompje uitgerukt, het vlaggetje strak aan de stok en daarbij alle ontberingen die een dergelijk weertype met zich meebrengt. Om onder deze omstandigheden nog een degelijke prestatie neer te zetten, chapeau!! Want laten we eerlijk zijn, vindt maar een droog plekje met zoveel tijdelijk water. Of probeer maar eens een strakke put te maken na een stevige hagelbui.

Naast de standaard regenuitrusting was op sommige banen ook een helmpje – voor bescherming tegen een hagelbui – geen overbodige luxe. Maar goed, de kop is eraf en na een week van ontberingen kan het alleen maar beter worden.

Ons eerste en tweede dames team op de zondag hebben nog niet het achterste van hun tong laten zien en houden de spanning erin. Ons nieuwe 3e herenteam 27 holes op zondag kon zich gelukkig prijzen met het gastheerschap. Zo konden ze de tegenstanders observeren en alvast een beetje sfeer proeven. Het 1e, 2e & 4e Herenteam 36 holes hebben hun eerste overwinning op zak terwijl ook het 3e team gespaard bleef, en niet gespeeld heeft daar het een vriendschappelijke wedstrijd betrof. (poule met 4 teams) Het eerste en tweede Herenteam (27 holes) houden net als de dames de spanning er nog even in.

De dames senioren gingen als eerste van start op donderdag, helaas is de wedstrijd voor dames 2/27 holes en dames 1/18 holes afgelast wegens te slechte baan condities en moet deze worden ingehaald op 7 mei. Dames 2 & 3, 18 holes, waren gastvrouw en kunnen de competitie beginnen met hopelijk betere baancondities en mogelijk ook betere weersomstandigheden. Dames senioren 1/27 heeft de 1e wedstrijd niet in winst kunnen omzetten maar met een uitslag van 12-6 is nog alles mogelijk.

De heren senioren zijn op vrijdag van start gegaan en toen waren de weersomstandigheden alleszins redelijk te noemen, uiteraard leek de baan hier en daar nog wel op een waterbed, maar de paraplu kon toch het grootste gedeelte van de dag in de tas blijven. Heren senioren 1/27 heeft de 1e partij verloren van de Sallandsche met 12-6, heren 2/27 & heren 3/18 hadden het voorrecht van het gastheerschap terwijl heren 1&2/18 strijdend de eerste punten hebben moeten prijsgeven aan de tegenstander.

Dames en heren, de kop is eraf en vanaf dit moment gaan we ervan uit dat de kwaliteit van ons spel de uitslag gaat bepalen en niet het weer of de baan. Succes de komende weken, en heeft u iets leuks te melden of wilt u gewoon iets delen over de competitie met de leden, of heeft u wellicht een mooie teamfoto voorhanden, mail het dan gewoon even naar uw competitiecoördinator en hij zorgt ervoor dat het wordt opgenomen in de nieuws rubriek op onze vernieuwde website.

Klik hier voor alle uitslagen per team.