Competitieverslag Jeugd 1 (36 holes)

Na een geslaagd gastheerschap was het afgelopen zondag weer zover, we mochten de ”wei” weer in! Nadat bij iedereen de wekker om 5.45 uur afging reisden we deze keer met het hele team af naar Het Rijk van Nijmegen, om daar aan te treden tegen de nog ongeslagen jeugd van ’t Zelle. Dit kon wel eens de sleutel wedstrijd worden in de strijd om het kampioenschap. Allemaal waren we gebrand op deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

De beide foursomes speelden we op papier tegen zwakkere tegenstanders, maar van onderschatting was geen sprake. Beide foursome koppels kenden een iets wat tegenvallende start. Leonie en Tim stonden 1 up na 9 holes en Maarten en Kwint 1 down, echter ging het op onze 2de negen veel beter. Leonie en Tim wonnen met 5/3 en maakten zelfs 2 birdies op rij, wat in de foursomes zelden voorkomt. Maarten en Kwint kwamen op hun 2de negen op stoom en wonnen maar liefst 6 holes op rij, waardoor ze uiteindelijk met 5/4 de winst binnen sleepten. 

Na deze 4-0 voorsprong en een heerlijke lunch, mochten we ons opmaken voor de singles in de middag. Inmiddels was de zon tevoorschijn gekomen, en het beloofde een prachtige middag te worden. Bij Leonie en Tim verliep het op de eerste negen niet volgens plan, maar net als in de ochtend kwamen zij op de 2de negen op stoom en zegevierden met respectievelijk 4/3 en 5/4. Kwint en Maarten zijn tijdens hun partij geen moment in de problemen geweest, wat uiteindelijk resulteerde in een 5/4 winst voor beide. Nadat de laatste partij binnen was stond er net als in onze 1ste wedstrijd een 12-0 stand op papier. Met dit resultaat waren we natuurlijk heel blij, want hiermee hadden we de kop positie overgenomen in onze poule! We hopen deze lijn door te zetten wanneer we volgende week naar golfclub ’t Zelle reizen om daar de Twentse ”derby” te spelen tegen de jeugd van de Twentsche.

Met vriendelijke groet,

Tim Nuyts, Captain Jeugd 1