Competitieverslag Dames 2 27 holes

Competitieverslag Dames 2 27 holes

Dit jaar hebben wij “ Dames ’t Sybrook 2, dinsdag 27-holes” voor het eerst  deelgenomen aan de golfcompetitie.  Mede dankzij de ondersteuning van Dames ’t Sybrook 1, captain Josje,  waren wij goed voorbereid.

Wij zaten in de poule met De Compagnie 1 (Veendam), Heidemeer 2 (Heerenveen), De Drentsche 2 (Zeijerveen) en de Noord Nederlandse 3 (Glimmen).
Onervaren, maar vol met goede moed en veel enthousiasme zijn wij de strijd aangegaan!

Op dinsdag 2 april, onze eerste speeldag, ging de competitie van start. Op tijd verzamelen! Uiterlijk 07.30 uur vertrekken richting het noorden want Veendam is toch anderhalf uur rijden. Eenmaal aangekomen moesten de wedstrijdformulieren natuurlijk worden ingevuld wat voor ons toch wel enigszins spannend was. Dankzij de goede uitleg van de wedstrijdleiding en ondersteuning van captain Josje van ’t Sybrook 1, die ook toevallig in Veendam moesten spelen, was het prima te doen. Op een mooie baan, prachtig weer en toch wel veel wind, speelden wij tegen de Noord Nederlandse 3. Wij vonden het een goede start ondanks het feit dat wij hebben verloren met 6-12.

Dinsdag 9 april, gingen we op weg naar Glimmen waar we tegen De Drentsche 2 moesten spelen. Het was een mooie 18-holes baan en we konden genieten van het zonnig weer met zeer vriendelijke en gezellige gastvrouwen. Deze dag hebben we ook verloren met 10-8. Desalniettemin waren we blij met onze resultaten immers er was iets progressie.

Dinsdag 16 april, reden we naar Heerenveen om te spelen tegen De Compagnie 1. Deze baan hebben we 3x gelopen want het was een 9-holes baan! Er werd ons verteld dat schaatser Sven Kramer hier ook in de buurt van de baan woonde. Met deze info waren wij natuurlijk zeer alert …de kans bestond nl. om Sven te zien  en inderdaad een aantal hebben Sven gespot! Helaas de wedstrijd met 4-14 verloren.

De laatste speeldag voor ons, dinsdag 23 april, op naar Zeijerveen. Fantastische weersomstandigheden dus keuze stress … broek of toch een rokje aan! Sommigen hielden de lange broek aan wat achteraf een goede keuze bleek. Er was erg harde wind waardoor we “gezandstraald” werden op sommige stukken in de baan en letterlijk met zwarte benen/armen/gezicht de baan uit kwamen. Ook de laatste dag verloren met 11-7.

Alle teams hadden op hun gastvrouw-dag, na de 9-holes greensome in de ochtend, gezorgd voor een heerlijke lunch tussen de middag. Tijdens de 18-holes singles stond na 9 holes vaak een kleine versnapering en ’s avonds werden we voorzien van een diner en bij 1 club was dit in de vorm van een bbq. Mooi geregeld door de betreffende dames en horecagelegenheden van de golfbanen.

En dan de laatste dag, dinsdag 7 mei … alle teams kwamen naar onze baan. De 9-holes greensome speelden de dames in de ochtend op Oost en ’s middags singleden zij op Noord-Zuid. Helemaal fantastisch dat ze alle holes van onze baan hebben mogen spelen. De Compagnie 1 is deze dag kampioen geworden in onze poule.

Met een mooie ervaring rijker tijdens dit fantastische competitieseizoen moest dit natuurlijk gevierd worden. Wij hebben samen met “ ‘t Sybrook 1 dames dinsdag”, zij waren nl. ook gastvrouw van hun poule deze dag, er een gezellige avond van gemaakt met begeleiding op keybord van Peter. Bij elkaar wel 60 dames op deze avond waarvan  sommigen een speech hielden, velen gezongen, gelachen en gedanst hebben. Iedereen heeft genoten.

Complimenten voor de catering van Het Rijk van ’t Sybrook, geweldig lunchbuffet en diner.

Wij zijn inmiddels super enthousiast en zien uit naar volgend jaar!

 

Annemarie, Sandra, Marieke, Melanie, Ella en Inge