Competitieverslag Dames 1 36 holes – Sneeuw?

Competitieverslag Dames 1 36 holes – Sneeuw?

Zondag 3 april was het dan zover, na twee jaren geen competitie te kunnen spelen mochten we dan eindelijk weer op pad. En dit helemaal in het hoge noorden, op de Noord-Nederlandse! Dat hebben we geweten, vertrek om 06:00… Dat was wel weer eventjes wennen. Bij vertrek was het -4 graden buiten, en ergens waren we toen ook wel een beetje jaloers op Heren 1 36 holes, waar de competitie is uitgesteld i.v.m. weersomstandigheden. Maar toen de thermostaat op een gegeven moment de 0 graden bereikte, werd er al gegrapt over eventuele poloshirts en zonnebrillen. En oh wat zaten wij fout… Ongeveer 20 kilometer voor de plaats van bestemming zagen wij tot onze grote schrik witte weilanden, sneeuw?! Ja wij waren helaas echt niet meer aan het dromen, eenmaal aangekomen op bestemming bleek de golfbaan bedekt te zijn door een laagje sneeuw. Maar daar kunnen wij toch niet op spelen?

Verder bleek er ook nog niemand aanwezig, zelfs niet de greenkeepers. Zomergreens stonden nog uit en wij waren vooral verbaast. Is het dan toch afgelast zonder dat wij dat wisten? Een halfuur later kwamen dan toch de eerste tekenen van leven en konden we in het clubhuis een beetje opwarmen. Na overleg met greenkeepers is er besloten om de eerste 6 holes op wintergreens te spelen, daarna werd er per hole gekeken of er op zomergreens gespeeld kon worden of niet. Een vreemde ervaring, besneeuwde holes en wintergreens, dit zijn toch geen omstandigheden om competitie te spelen? We speelden letterlijk met sneeuwballen…

Desondanks het koude begin, scheen de zon flink en dooide het sneeuw geleidelijk, waardoor er na 6 holes inderdaad op zomergreens verder gespeeld kon worden. In de scores was dat bij ons dan ook direct zichtbaar, eindelijk kon er “normaal” gegolfd worden. De ochtendpartijen zijn dan ook afgesloten met een 4-2 voorsprong.

De middagpartijen zijn we ook goed doorgekomen waardoor we een winst hebben behaald van 12-6! Graag nog even wat aandacht voor Isabelle en Regina die in hun debuut in Dames 1 hun singles wisten te winnen, super gedaan!

Moe, maar voldaan, reden we ’s avonds weer terug naar het mooie oosten. Komende zondag spelen we op Heelsum en strijden we tegen de Noord Nederlandse. Dat belooft een spannende pot te gaan worden. Wish us luck!

~ Dames 1 36 holes