Competitieverslag Dames 1 36 holes – Een hard bevochten overwinning

Competitieverslag Dames 1 36 holes – Een hard bevochten overwinning

Afgelopen zondag 10-04 mochten we weer in alle vroegte op pad voor de tweede speeldag van de competitie. We waren zelfs al vertrokken voordat de Australische Grand Prix van start kon gaan! Deze keer waren we te gast bij golfclub Heelsum, een 27 holes baan in de buurt van Arnhem.

De ochtend begon met de mededeling dat er de eerste paar holes nog wel eens wat regen zou kunnen vallen, dat hadden we even niet verwacht! Gelukkig begon net voordat we van start gingen het zonnetje te schijnen en verdwenen de regenbuien.

We mochten de strijd aan gaan tegen het tweede damesteam van de Noord-Nederlandse, een geduchte tegenstander en op papier het sterkste team van de poule. In de ochtendpartijen werd dan ook volop gestreden. Even een bedankje naar Loes die speciaal naar Arnhem is gekomen om ons aan te moedigen! Dit hebben wij enorm gewaardeerd Loes, en we hopen dat je de laatste twee wedstrijden ons team weer kunt gaan versterken. Ondanks Loes haar aanmoediging stonden we na de ochtendpartijen 2-4 achter. We wisten wat ons te doen stond, we moesten alles geven in de middagpartijen!

Na een heel erg korte lunchpauze (20 minuutjes), moesten we alweer de baan in voor de singles. Vier van de zes partijen winnen was onze opdracht. Sylvia was al gauw klaar en won haar partij met 6/4, dat is al één van de vier! Marieke won ook haar partij met 2/1, nog twee van de vier partijen moesten gewonnen worden. Voor Ingeborgh en Leonie was het nog even spannend, All Square naar de laatste hole… spannender kun je het niet maken. Beide trokken aan het langste eind en wonnen de partij met 1up! Dat betekende, teamwinst!

Uiteindelijk hebben we 10-8 gewonnen van de Noord-Nederlandse, een zwaarbevochten overwinning. Moe, voldaan en met de punten reden we weer naar huis! De komende weken even geen verslagen van onze kant, het is dan immers Pasen en de week erop zijn wij gastvrouw. Daarna zijn we weer terug met onze verslagen. Tot dan!

~ Dames 1 36 holes