Competitieronde 3 – Heren 1 (27 holes)

Competitieronde 3 – Heren 1 (27 holes)

Speelronde 3 betekende voor ons de tweede wedstrijd, omdat we vorig week al gastheer waren. We reden naar De Twentsche Golfclub om tegen De Koepel uit Wierden aan te treden. De competitie is spannend, want alles staat nog dicht bij elkaar. Alleen De Koepel lijkt, na 2 nederlagen, degradatie al niet meer te kunnen ontgaan (er degraderen 2 van de 5 teams). Wij staan 4e, maar hebben nog maar 1 wedstrijd gespeeld.

De captain van de Koepel zei mij vooraf: “Zo, dan gaan wij vandaag bepalen wie er laatste en een na laatste word dit seizoen”. Mooi, we worden onderschat. Wij schreeuwen het natuurlijk niet van de daken, maar we hebben toch echt kampioensaspiraties!

We speelden in onze (vrij) vaste dubbels: Remco en Pascal op 1, Rudolf en Bas op 2 en Dennis en Carel op 3. Dennis en Carel speelden voor het eerst samen, maar die speelden zo sterk samen en dat beviel zo goed, dat we hier ook al van een vast dubbel kunnen spreken.

Dennis en Carel liepen heel erg goed. Bijna op elke hole kon een par worden genoteerd. Zij werden tot deze ongekende hoogte gestuwd door ondersteuning van supporters in de baan. Naar aanleiding van het vorige stukje op de website hadden Inge en Eric Rozema de reis naar Delden ondernomen om ons team te steunen. En dat ging geweldig. Carel waren na 6 holes al klaar: 4/3 winst.

Remco en Pascal waren de hele wedstrijd “up”, maar verloren die voorsprong op hole 8. Hole 9 werd ook nog bijna verloren, maar gelukkig kon deze wedstrijd worden gehalved.

Bas en Rudolf waren al heel snel 3 up, dus geen vuiltje aan de lucht. Maar wat er achter op het terrein gebeurde is nog steeds niet duidelijk. Na 8 holes was het ook hier “all square”. Op hole 9 lagen beide dubbels op ongeveer een halve meter voor bogey. Bas, de schappelijkheid zelve, stel aan de captain van De Koepel voor om de hole te halven. Nee zegt Chris, ik wil het wel zien. Bas maakt de put van 40 cm. Toen moest Chris zijn putt van 35 cm nog even maken. Chris drukt hem er naast! Wedstrijd gewonnen door Rudolf en Bas en we lunchen met een 5-1 voorsprong.

Na de lunch speelden we de enkel partijen. Veel partijen werden op de 18e hole beslist en allemaal in ons voordeel. Alleen Carel moest nog binnen komen, maar we stonden al met 15-1 voor. Carel stond echter al snel 4 down achter, kwam bij de “turn” nog terug tot 2 down, waarna het al snel weer naar 4 down ging. Met nog 3 holes te spelen stond Carel 3 down: Dormy!

Maar Carel geeft zich niet zo maar gewonnen. Hij wint 3 holes op rij en sleept er zo nog een punt uit, dat voelt als een overwinning. Een 16-2 overwinning. Wat nou “laatste of één na laatste”! We staan op een mooie 2e plek momenteel.

We willen de supporters bedanken, want in de middag kwam ook Leonie Richter nog kijken (al weet ik niet zeker of het voor ons was). Maar onze wedstrijden zijn blijkbaar in trek bij supporters. Nog niet zo erg dat we op een andere baan moeten spelen de volgende keer, waar meer capaciteit is voor supporters, maar als er voldoende animo is kunnen we volgende week wel een busje regelen voor de supporters die naar Wierden willen komen!? Daar wordt een heuse topper gespeeld. Wij spelen als nr 2 tegen de nr 1 De Rosendaelse, die na 2 overwinningen bovenaan staan.

Tot volgende week allemaal en voor nu: Fijne paasdagen.

Heren 1 – 27 Holes