Competitie verslag Heren 1 senioren

Competitie verslag Heren 1 senioren

Nadat al vele teams er al 2 competitie rondes op hebben zitten, begon Heren 1 Senioren op vrijdag 12 April in Zeewolde aan de competitie. Vorig jaar ongeslagen kampioen geworden in de 3de klasse nu dan in een veel sterkere 2de klasse. In een nieuw tenue gestoken, door de Golf-Fysiotherapeut Matthieu Jansen.

De voorspellingen zijn voorafgaande aan de wedstrijd niet rooskleurig, nachtvorst, koude wind en buien met mogelijk natte sneeuw. Bij aankomst scheen toch een heerlijk zonnetje met een koude harde wind.

Om 10:30 begonnen de greensomes: Walter van Dijk/ Matthieu Jansen, Henk Hoekman/Aart de With en Henk ter Braak/ Coen Bloemen. We spelen tegen de Sallandsche GC en met de lunch is het 6-0. Dit klinkt als of het makkelijk was, maar dat gold zeker niet voor de eerste flight. Hun spel was wisselvallig met veel unforced errors.

Na een goede lunch waar Tom Okker (Noordwijkse, hoofdklasse senioren) zich ergerde aan de geur van de branders onder de kroketten, begonnen we aan de singles. De greens waren speciaal voor de hoofdklasse (vast niet voor de 2de klasse) ’s morgens gerold en pinnen achter elke greenside bunker gestoken.

We beginnen bij de laatste flight, waar Coen op de eerste tee de eerste boom links raakt en bijna de bal weer op de telbox heeft liggen, Dit begin kwam hij niet meer te boven en verloor helaas 6/5. Henk ter Braak deed wat een captain moet doen, het goede voorbeeld geven win 5/4. Walter heeft last van de rug en een hoge boom en verliest 4/3. Dan onze voorjaarstopper binnen de club Aart wint 3/1 geen verrassing dus. Henk Hoekman verliest 3/2 wij vermoeden dat de spanning, of FC Twente van Telstar ging winnen, een rol speelde.

Dan de eerste flight die ging tussen Maarten hcp 4.6 (wat de captain bewust niet had medegedeeld en Matthieu hcp 6.1, niet naar had gekeken) De heren gingen door tot de 18de hole waar ze AS aan beginnen. Lange par 4, waar beide ivm tegenwind moeten kiezen om pas met slag 3 naar de green te gaan. Hier maakt Maarten een 3 put en pakt Matthieu de kans om het met een twee put af te maken.

Dit betekent 6-6 voor de middag en 12-6 winst voor ’t Sybrook, de andere match tussen De Hoge Kleij en De Veluwse eindigt in 9-9. Volgende week mogen we naar de Hoge Kleij, ze verwachten vast veel publiek want wij kregen alvast een parkeerkaart. Wij spelen tegen Zeewolde.

Wordt vervolgd,