Competitie verslag Heren 1: Op naar…

Competitie verslag Heren 1: Op naar…

Afgelopen zondag begon voor Heren 1 de competitie 2017 op de Groene Ster tegen de Compagnie. Waarom deze baan de naam “Groene Ster” heeft meegekregen is ons een raadsel. Wellicht een verwijzing naar het noorderlicht dat vast en zeker zichtbaar is vanuit deze uithoek, maar de golfbaan zelf heeft met een sterrenstatus weinig op…

Het was vroeg opstaan voor de mannen: Al om 06:00 uur verzamelen op ’t Sybrook, twee uur in de auto tuffen naar het hoge noorden en om 09:00 uur afslaan. Er bestaan betere voorbereidingen…
Tegenstander de Compagnie kennen we nog van enkele jaren terug. Toen was het al een goed en taai team. Ze hebben nauwelijks verval in handicap je moet gewoon goed spelen om van die jongens te winnen.

De spanning werd bij de lunch nog niet minder: 3-3. We hadden er wellicht een paar puntjes extra kunnen uitslepen, maar toch… Er bleef perspectief op een goed resultaat… Dat resultaat kwam gelukkig wel in de middag. Rowan pakte een knap punt tegen hun eerste single, en ook Tom Lentfert en Tim Huuskes wonnen. Kwint won knap bij zijn debuut en Joep maakte er 11-7 van. Een prima overwinning en handhaving in de eerste klasse is dichtbij!

Even voorstellen

Ook dit jaar bestaat het team uit een mix van jonge honden en spelers met iets meer “levenservaring”… We hebben afscheid genomen van Aart-Jan Smit en Martin Huuskes. Beide heren hebben een stapje terug gedaan naar het tweede en maken ruimte voor jong talent. Vooral het gemis van Martin, die jaren lang sfeerbepalend was in ons team, valt op.

Nieuw in het team zijn Rowan Blankers en Kwint Kuipers. Rowan, onze nieuwe eerste single, is bij de meeste leden bekend als filiaalmanager van Jumbo Golfwereld. Nadat hij de halve vereniging van nieuwe clubs heeft voorzien wist Rowan het zeker: ’t Sybrook is de leukste club van oost-Nederland. Kwint is al langer lid op ’t Sybrook en heeft zich de laatste jaren bewezen als een zeer stabiele golfer. Kortom, golf-technisch heeft ons team wel een stapje gezet…
Daarachter een stabiel en ervaren blok met de twee “Timmen” en longhitter Joep Kockmann. Tom Lentfert completeert het geheel met een Duitse mentaliteit en heerlijke pepernoten van de tee. Een superteam!

En nu…

Een eerste vergelijking leert dat het speelveld dicht bij elkaar zit. We kennen de teams goed en wisten: goed starten is belangrijk. Dat is gelukt!

Afgelopen jaar was doelstelling simpel: handhaving. Dit jaar willen we meer, maar hoeveel meer eigenlijk? Wat is mogelijk???

Komende week op Zwolle tegen de Groene Ster. Zij konden het kruit afgelopen weekend droog houden en zijn dus de grote onbekende. We gaan het zien en houden u de komende weken op de hoogte.

 

Tim Huuskes
Captain Heren 1