Competitie Heren 1 – 27 holes

Competitie Heren 1 – 27 holes

De NGF competitie 2019 is voor de meeste teams al weer 2 rondes oud. En waar andere jaren elke week een ruim verslag op de website stond over de avonturen van Heren 1 – 27 holes, bleef het dit jaar akelig stil. Sommige leden begonnen zich al zorgen te maken. Zou het wel goed gaan met het team?

Om maar gelijk alle onrust weg te nemen: Het gaat goed met Heren 1 – 27 holes!

Een onrustig najaar was het wel. Om verschillende redenen besloten Bob, Joost en onze captain Marc ’t Sybrook te verlaten en daarmee dus ook ons team. Met Dennis, die vorig jaar al 2 keer ingevallen was, is het team voor dit jaar aangevuld.

In het najaar en de winter werd er dus minder gespeeld en getraind dan gebruikelijk, maar in februari van dit jaar zijn we gestart met de teamtrainingen onder leiding van onze nieuwe ‘team-pro’ Marieke. Dat gaat geweldig goed. We steken elke keer weer een hoop op.

De indeling van onze poule is een mooie. Na twee jaar achter elkaar 2e worden willen we natuurlijk kampioen worden. Maar dit is elk jaar weer een lastige opgave. We hoeven dit jaar niet ver te reizen. Een start op de Rosendaelse, maar daarna hoeven we de provincie niet meer uit: De Koepel, De Twentsche en de Sallandsche.

De openingswedstrijd op de Rosendaelse werd uiteraard serieus genomen. In de week voorafgaand werd er door het hele team (verdeeld over 2 dagen) voorgespeeld. Voeg daar aan toe de tips van Marieke (als ‘kind van de Rosendaelse’ kent zij daar elke plek) en we begonnen goed voorbereid tegen een op papier sterker team van de Sallandsche. Na 4-2 voorsprong uit de greensomes begonnen we aan de singels. Carel en Bas waren snel klaar met een dikke winst. Rudolf, Pascal en Remco gingen helaas strijdend te onder. Op het terras wachten op Henk met een 8-8 tussenstand. Maar Henk was 4 up na 9 holes, dus we hadden goede hoop op de winst. Henk kwam echter met een A/S van de baan, waarmee de uitslag 9-9 werd. Een uitslag waar we vooraf overigens voor getekend hadden. Tevreden dus.

Henk had tijdens zijn single te veel last van zijn nek. En uit verder onderzoek is gebleken dat hij de rest van dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie kan komen tijdens de competitie. Echt heel jammer. Vooral voor Henk zelf natuurlijk.

Afgelopen zondag waren we gastheer en konden we de andere teams aanschouwen. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Twee 10-8 uitslagen. Dat had dus net zo goed andersom kunnen zijn zeggen we dan.

Zondag gaan we naar de Twentsche om tegen De Koepel te spelen. We houden jullie wederom op de hoogte!

Heren 1 – 27 holes

Henk, Rudolf, Pascal, Dennis, Bas, Carel en Remco