Competitie afkick wedstrijd

Competitie afkick wedstrijd

Afgelopen jaar mocht ik voor het eerst competitie spelen met een prachtig en gezellig team. Na een aantal zondagen vroeg te hebben moeten opstaan en laat naar bed. Kom je in een bepaald ritme.
De competitie is voorbij en de drang om toch op zondag te golfen is blijven hangen.
Ik golf graag en veel. Dat is voor de meeste wel bekend. Wedstrijden doe ik dan ook graag mee. En een “competitie afkickwedstrijd” sla ik dan natuurlijk niet af.
De insteek was om een lekkere zondag ochtend te gaan golfen. En dat is gelukt. 
Zaterdag heb ik tot erg laat moeten werken. En daarom heb ik aangegeven graag laat te willen starten. Dit heeft de wedstrijdcommissie laten besluiten dat ik in de laatste (gezellige) flight mocht spelen deze zondag. Zuid-oost mocht we spelen. 
Samen met Paulien en Ben starten we op zuid 1 zonder verwachtingen. 
Een moeizame start met 3 bogeys was het gevolg. Dit kon wel eens een lange dag worden zei iets in mij. Maar daarna mochten er gelukkig 4 parren volgen. Dit gaf hoop.
De eerste 9 holes mocht ik afsluiten met 2 Bogeys. Werk aan de winkel dus op de tweede 9 holes. Met 8 slagen op 18 holes had ik nog wat goed te maken. En dit lukte. Geen birdies maar 8 parren en één bogey waren het gevolg. Een steady rondje met 6 boven, mocht mij als laatste het clubhuis binnen brengen met als gevolg een overwinning!
Zo zie je maar weer. Zonder verwachtingen de baan in en relaxt een rondje spelen kan soms prachtig aflopen. 
 
– Clemens Kuipers