Column: Für jeden eine Krawatte

Column: Für jeden eine Krawatte

Met de komst van Huub Reef in de HeerenCup commissie doet een oud gediende weer zijn intrede: de stropdas. Alle HeerenCuppers werden verrast met een exemplaar. Wijlen Prins Claus heeft de toon gezet om zich te bevrijden van het beklemmende kledingstuk dat nergens toe dient. Golfclubs en met name de oudere leden hebben de traditie van de das nog lange tijd vast kunnen houden maar zijn intussen ook om. Alhoewel de keuze tussen een bloot oude mannen nekje compleet met wit t-shirt of een keurige stropdas? Mwah, ik denk dat ik dan ga voor de geklede das. Dus voor degene die zich aangesproken voelt: op woensdag bij het diner mag ie om.

Maar waar haal je nu voor ongeveer 50 HeerenCuppers die stropdassen vandaan. Aus den Mottenkugeln natürlich! Gelukkig is er geen budget verspild aan dit zinloze lapje stof maar is de vrijgevigheid ontstaan uit laat maar zeggen een enthousiast inkoopbeleid in het verleden. Het huidige management van de HeerenCup maakt schoon schip met het verleden en ruimt deze winkeldochters rigoureus op.

Om ons enigszins voor te bereiden op dit genereuze gebaar werd de prijsuitreiking zowel op donderdag als in vrijdag in stijl gedaan door de HeerenCup commissie. Afspraak was dat de mannen (Martin Huuskes, Huub Reef en Ronald Bonzet) een smetteloos wit overhemd zouden dragen in combinatie met de blauw gele stropdas voorzien van gouden logo. Huub Reef kwam casual van zijn kamer in overhemd met korte mouw en slipover maar voorzitter Martin was onverbiddelijk. Zelfs Ronald had speciaal voor deze gelegenheid een – funkel nagel neu –  wit overhemd aangeschaft want een ruit en een streep matcht namelijk niet. Dus ook Huub Reef moest er aan geloven. Omkleden dus.

De prijsuitreiking kon in stijl beginnen maar wel vroeg menigeen zich af waarom de stropdas van Martin op een wok gestreken was, getuige de enorme bocht die de das moest maken om de contouren van het lichaam te blijven volgen. Hoe zouden ze dat voor mede – commissielid Huub van der Ven dan voor elkaar krijgen? Volgens mij een wok XXL, maar de oplossing voor dit raadsel graag sturen naar de redactie. Onder de goede inzenders verloten wij een… stropdas.

Robert Nijhuis