Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Afgelopen weekend zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay en Stableford gespeeld. De laatste jaren is dit toernooi uitgegroeid tot een van de parels op onze wedstrijdkalender.

Vooraf was veel onweer voorspeld, vooral op de zaterdag. In allerijl werd een speciaal onweerprotocol in elkaar gezet, zodat deelnemers en betrokkenen wisten hoe te handelen bij naderende donder en bliksem. Gelukkig ging het eindelijk allemaal goed. Wel was het de hele zaterdag drukkend warm en vooral erg vochtig. Niet eenvoudig dus om alle 36 holes de concentratie vast te houden.

Helaas ging het toernooi bij de dames niet door. Slechts twee dames hadden zich ingeschreven en dat is te weinig om een toernooi uit te kunnen schrijven. De club beschikt toch over een aardige pool aan goede speelsters en het is te hopen dat zij zich volgend jaar weer inschrijven.

De heren hadden daarentegen geen last van een gebrek aan interesse. Maar liefst 44 mannen kozen er vrijwillig voor om op zaterdag 36 holes te spelen vanaf de backtees, waarbij de beste 24 op zondag nog eens 18 holes mochten spelen. Het ging daarbij voor de meesten niet eens om de winst, maar wel om de ervaring en het willen uitdagen van jezelf. Heren, chapeau voor jullie toewijding!

Het is ook een prachtig weekend, dat de wedstrijdcommissie iedere jaar weer tracht te verbeteren. Zo was er bij de lunch voor een heerlijke pasta gezorgd en ook nadien stond voor de liefhebbers eten klaar.
Ook onze baan ligt er momenteel super bij. De greens hadden na de coronabeperkingen wat opstartproblemen maar rollen inmiddels heel erg mooi en zijn zacht genoeg om goed aan te kunnen spelen. Ook de coronaregels zijn volledig ingebed door de deelnemers en voelen als “normaal”. Kortom, er kon gescoord worden!

Er waren speciale pinposities uitgezet door de wedstrijdcommissie en die waren weergeven op speciaal geprepareerde pinsheets. En bovenal was de commissie het gehele weekend aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het ontbrak de deelnemers dus aan niets!

Bij de heren was de strijd voor de eerste plek iets minder spannend. Tim Nuyts is nu eenmaal de meest stabiele speler over drie rondes en dat kwam ook dit weekend weer naar voren. Hij was overall ruimschoots de beste.

Achter het geweld van Tim Nuyts werd er gelukkig wel hard gestreden om plek twee en die daarachter. Tweede werd op vijf slagen Joep Kockmann, geholpen door drie hele stabiele rondes van 82 – 81 – 79. Daarachter kwamen de twee Huuskes broers Tim en Bob.

Naast de Strokeplay-kampioenschappen wordt er sinds enkele jaren ook gestreden om het Stableford-kampioenschap. Een eervolle prijs, want probeer je hoofd maar eens 36 holes lang koel te houden. Dat voorrecht bleek dit jaar voorbestemd aan Paul Golz. Maar liefst 87 punten over twee rondes maakten dan Paul ruimschoots de beste was. Paul, super gefeliciteerd.

Gefeliciteerd aan alle winnaars!