Clubkampioenschappen strokeplay

Clubkampioenschappen strokeplay

Winnaars van de Strokeplay kampioenschappen over 54 holes zijn Tim Nuyts en Sylvia Scholten van Agteren. Voor Sylvia na 2013 en 2015 al de derde keer dat ze beste was. Voor Tim Nuyts was dit de eerste keer en hij nam de titel over van Tim Huuskes. Felicitaties uiteraard voor beiden: een knappe prestatie om je favorietenrol waar te maken, want dat waren ze beide op voorhand toch wel.

Marc Brorens was samen met Tim Huuskes verantwoordelijk voor de pin posities. Alle deelnemers kregen een kaartje met de exacte pin posities mee (hartelijk dank Marc & Tim!). Dat zou normaliter moeten bijdragen aan betere scores maar Marc nam zijn taak zeer serieus. Op zaterdag waren de vlaggen bijna allemaal aan rand gepositioneerd. Op zondag was het nog uitdagender met nagenoeg geen rechte put. Alsof de baan met hoge rough nog niet moeilijk genoeg was…

Op zaterdag werden er door de 48 mannen en 12 vrouwen twee rondes van 18 holes gespeeld. Op zondag volgde de beslissende 18 holes, waarbij alleen de beste 18 heren (& 12 vrouwen) door gingen voor de beslissende strijd om de titel. Er was bij de heren dus sprake van een heuse “cut” na 36 holes.

Onder de deelnemers een fors aantal jeugdspelers waaronder Kwint Kuipers (hcp 4,7), Loed Jordaan (hcp 5,4), Maarten de Gelder (hcp 7,5) en trickshot-talent Joris Spanjer (hcp 9,6) die net lid is geworden.
Deze nieuwe generatie moest het opnemen tegen de laagste handicappers van de club Tim Nuyts (hcp 3,1) en Tim Huuskes (hcp 3,4). Ook eerste teamspelers Tom Lentfert (hcp 4,1) en Aart Jan Smit (hcp 5,4) waren present. Vijftigers Martin Huuskes (hcp 4,3), Joep Kockmann (hcp 4,4) en André Paus (hcp 5,7) waren er ook op gebrand op een goede eindklassering.

Na 36 holes op zaterdag lagen de scores nog erg dicht bij elkaar. Opmerkelijk: Robert Nijhuis wist zich maar net te kwalificeren voor de zondag. De opportunisten waanden zich nog steeds kanshebber. De laatste flight op zondag was een verrassing: Sjoerd Postma mocht als outsider met Tim Nuyts en Tom Lentfert de baan in. Daarachter zaten Kwint Kuipers, Andre Paus en Tim Huuskes die zeker nog niet kansloos waren.
Moeilijke condities: hoge rough, snelle greens,  hoge temperatuur en harde wind vormden de ingrediënten voor pittige zondag. Tim Nuyts had de sterkste zenuwen en met level par over de laatste negen holes bleef hij met 242 slagen André Paus (244 slagen) net voor. Kwint Kuipers werd met 245 slagen knap derde en heeft hiermee zijn visitekaartje afgegeven.

Bij de dames ging de strijd tussen eerste teamspelers Sylvia Scholten van Agteren (hcp 6,9) Elke Westenberg (hcp 6,7) en Loes Koop (hcp 10,5). Sylvia was over 54 holes met 263 slagen de sterkste. Elke Westenberg, dit jaar lid geworden en in het verleden meervoudig clubkampioen bij De Koepel, werd tweede en Loes derde.

Over de 36 holes op zaterdag werd er ook een stableford klassement bijgehouden. Dus ook voor de niet kanshebbers op de strokeplay titel een mooie uitdaging en een eer om voor te strijden. Dit klassement levert bijna altijd verassende winnaars op.

Martin Huuskes (Ricoh Document Center Enschede) was sponsor van de barbecue op zaterdagavond. Een gul gebaar waardoor het nog (te) lang gezellig bleef op het terras.

Strokeplay dames

  1. Sylvia Scholten
  2. Elke Westenberg
  3. Loes Koop

Strokeplay heren

  1. Tim Nuyts
  2. André Paus
  3. Kwint Kuipers

Stableford dames

  1. Irma Roetenberg
  2. Marga Egberink

Stableford heren

  1. Sjoerd Postma
  2. Bob Haverkamp

er zijn geen afbeeldingen gevonden