Clubkampioenschappen Matchplay: Tim Nuyts en Sylvia de sterksten.

Clubkampioenschappen Matchplay: Tim Nuyts en Sylvia de sterksten.

Tim Nuyts was in een spannende finale tegen titelverdediger Tim Huuskes de gelukkige winnaar bij de heren. Met uitstekend spel waren de heren prima tegen elkaar opgewassen. Achteraf bleken de regels Tim Huuskes minder goed gezind en betekende dat eigenlijk de beslissing. Wat gebeurde er ? Op de 14e hole (Oost 5) moest Tim Huuskes putten voor de ‘halve’. Hij markeerde zijn bal en plaatste deze terug. Na het adresseren verrolde zijn bal ca 3 cm. Tim kent de regel en dus ook de bijbehorende straf. Tim Nuyts won daarmee de hole en, naar later bleek, ook de wedstrijd. Op de daaropvolgende holes werd door de beide Timmen geen fouten meer gemaakt. Tim Huuskes ging op jacht naar de birdie voor de play off. Helaas voor hem lukte dat niet. Zuur, maar het siert Tim Huuskes enorm dat hij onmiddellijk de consequenties accepteerde bij het verrollen van de bal. Dit alles deed natuurlijk geen afbreuk aan de knappe overwinning van Tim Nuyts, die erg goed speelde en op momenten een ware ‘iceman’ bleek. 
Tim Nuyts had er in de ochtend al een titanenstrijd opzitten in de halve finale tegen Joep Kockmann. De strijd werd op de 19e hole beslecht in het voordeel van Tim. De enorme lengte die Joep in zijn drives heeft, compenseerde hij ruimschoots (in negatieve zin) met het missen van een aantal korte puts. Na een korte afkoelperiode was Joep er als supporter bij de finale gewoon bij. Sportief. Maaren de Gelder, nieuw lid in 2015, speelde zich op zaterdag in de kijker door Tom Lenfert, eveneens nieuwkomer, te verslaan op de 19e hole. Maarten verspeelde een voorsprong van 5 up na 9 holes maar herstelde zich op de eerste play off hole. Maarten was in de halve finale nog niet opgewassen tegen Tim Huuskes, maar de lengte in zijn slagen is indrukwekkend en dat zonder driver in de tas. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

Bij de dames was het vooral het succes van de ‘ervaring’ dat opviel. In de weg naar de finale verslaat Francis Bonzet de jeugdige talenten Leonie Richter en Lianne de Gelder, inderdaad de broer van. Een fenomenale prestatie! Sylvia wint van Renate Kamphuis en Jolanda Nijhuis. In de finale was Sylvia te sterk en won voor de derde achtereenvolgende keer. Het aantal deelneemsters was dit jaar beter dan het vorig jaar dus er zit progressie in.

Matchplay een geweldig mooie spelvorm waarbij de handicaps niet relevant zijn en waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Wat doet de tegenstander en wie is er in staat om hier handig gebruik van te maken. De tegenstander zeker niet onderschatten (Herman Bolscher dacht in de voorronde met een kater teamgenoot Erwin Scholten van Agteren even te verslaan). Soms voor safe gaan, soms wat meer risico maar ook de dood of de gladiolen is soms de enige optie. Verrassingen zijn er maar de winnaar is altijd een goede golfer.

Robert Nijhuis