Clubkampioenschappen Matchplay 2021

Clubkampioenschappen Matchplay 2021

Afgelopen weekend zijn de clubkampioenschappen matchplay gespeeld op onze baan. Door 23 inschrijvingen bij de heren, moesten er voorafgaand aan het weekend ook voorrondes worden gespeeld om in het hoofdtoernooi te mogen starten. Bij de dames waren er 9 deelnemers en we hopen dat dit door gaat groeien naar meer deelnemers, zodat daar ook voorrondes nodig zijn!

Bij zowel dames als heren waren er spannende matches op de zaterdag, die vaak over 18 of 19 holes moesten worden gespeeld. Bij de dames begonnen op zondagmorgen Ingeborgh Wermer tegen Marieke Blanken en Sylvia Scholten van Agteren tegen Irma Roetenberg. Na 2 spannende matches die pas beslist werden op hole 18 en 17 werd uiteindelijk de finale gespeeld tussen Marieke en Sylvia. De laatste stond vrijwel de gehele wedstrijd voor maar op hole 16 en 17 wist Marieke het gelijk te trekken.

Dus op 18 kon het nog alle kanten op. De approach van Sylvia was gunstiger dan die van Marieke die maar net haar par put mist, de par put van Sylvia is raak en ze wint daarmee de titel.

Bij de heren waren de laatste 4 Tim Huuskes tegen Clemens Kuipers en Tim Nuyts tegen Robert Nijhuis. Verrassend maar zeker verdiend won Clemens, en zorgde Robert ervoor dat er geen Tim in de finale van 2021 stond. Finale tussen Clemens en Robert, laatst genoemde is natuurlijk dit jaar bezig met een superseizoen. clubkampioen senioren, derde bij clubkampioenschappen strokeplay en nu in de finale matchplay.

Helaas begint Robert stroef en staat na 4 holes al 3 down, Clemens speelt steady.

Op Z5 maakt Robert een mooie up en down naar 2up, dit blijft tot 10, hiervoor zijn 2 geweldige birdies nodig op Z8. Op 10 mist Clemens 2 puts: nog maar 1 up. Op 11 mist Robert een belangrijke korte put, weer 2 up. Dit wordt 3 up met nog 3 te gaan. Clemens speelt pas 4 jaar golf en leert snel, dat blijkt, maar hoe om te gaan met de spanning tijdens een finale is nieuw. Dit breekt hem bijna op. Hij gaat op 16 en 17 in de fout. Zo beginnen de heren op 18 met 1up voorsprong voor Clemens. Robert maakt weer een van zijn vele up en downs. Clemens moet dus 2 put maken voor de winst en dat lukt. Een mooie winnaar, wat ook maar weer aangeeft dat met matchplay alles kan. Alle 4 de finalisten gefeliciteerd met jullie prijzen en Sylvia en Clemens met de titel, Clubkampioen Matchplay 2021.