Clubkampioenschappen Matchplay 2020

Clubkampioenschappen Matchplay 2020

Op 3 september een week voor het weekend van de clubkampioenschappen matchplay, kwam dan het mailtje met het speelschema. Omdat er 26 deelnemers waren, moest er voor zaterdag door een groot aantal deelnemers een voorronde worden gespeeld. Dit lukte ook dit jaar weer door passen en meten in ieders agenda.

Op zaterdag 12 september was de eerste ronde met 16 deelnemers. Bijna alle matches waren spannend, dan wel doordat beide golfers goed speelden of beide golfers foutjes maakten.

Uiteindelijk is er in zo’n weekend altijd een outsider die stunt. Dit jaar was dat Jeffrey Leppink die op de 18 hole gelijk maakt tegen Wilbert Huuskes. Op de 19de hole pakt Jeffrey de winst door een geweldig shot naast de vlag te slaan.

In de middag was Bob Huuskes te sterk voor zijn vader met 5/4, Joep Kockman te goed (met 8/7) voor een tweede stunt van Jeffrey Leppink.

Tim Nuyts liet zijn maatje Maarten de Gelder geen kans 4/2.

Eén match was spannend tot op de 18de, Tim Huuskes had een goede tegenstander aan Robert Nijhuis die na 9 holes 1 up stond. Na 12 holes stond het 2 up voor Tim, maar uiteindelijk kwamen ze met 1up voor Tim op 17. Daar moest Robert een put van meer dan 3 meter uitholen om nog naar 18 te gaan. Tim kent Robert zijn kwaliteiten, ondanks dat denk ik dat Tim dacht, ik heb de match.

De hele goede put viel, maar op hole 18 viel dan toch de beslissing, beide heren maken hun par, Tim wint.

Op zondag morgen speelde Tim Nuyts tegen Bob Huuskes, de heren hadden er zin in, want pas na de 20ste hole was Bob de eerste finalist. De tweede halve finale ging tussen Tim Huuskes en Joep Kockman, na 18 holes is Tim de andere finalist.

Wat moet dat leuk zijn om als broers in de finale van de clubkampioenschappen matchplay te staan. Het willen winnen zit in de genen van de familie Huuskes.

Tim speelde duidelijk zijn beste ronde. Tim maakte alleen maar parren, de bogey’s van Bob waren niet goed genoeg.

Na 8 holes was het al 7 up waar Tim zelfs een birdie maakte, en zich verontschuldigd met “kan ze er toch niet naast gaan putten”.

Bob was een terechte finalist, net als Tim, maar Tim had de juiste Flow. 

Gefeliciteerd heren.