Clubkampioenschappen Jeugd

Clubkampioenschappen Jeugd

Zondag 27 september was het tijd voor de Jeugd Clubkampioenschappen.

De 18 holes wedstrijd was goed bezet; 16 van de 22 competitie-spelers hadden zich opgegeven en streden mee naar de titel Jeugd Clubkampioen 2020. In deze categorie werd uiteraard gespeeld om het strokeplay kampioenschap (degene met het minst aantal bruto slagen) maar ook om het stableford kampioenschap.

Het weer was de jeugd gunstig gezind, want ondanks de slechte weersvoorspelling, hielden ze het droog. Er werd dan ook goed gescoord met in de stableford wedstrijd een paar extreem hoge scores.

Thijs Leeuw werd knap 3e met 38 stb punten. JunJie Pan wist maar liefst 43 punten bij elkaar te spelen en werd daarmee 2e. En de 1e plaats ging zeer overtuigend naar Gijs Hoogerhuis met een waanzinnig goede score van 45 stb punten. Gefeliciteerd!!

De titel Clubkampioen strokeplay was dit jaar, net als vorig jaar, een strijd tussen Paul Golz en Jip Kockmann. Paul wist heel steady te winnen met 82 slagen bruto, een hele mooie prestatie. Gefeliciteerd Paul, jij mag je ook dit jaar weer Jeugd Clubkampioen noemen!

Bij de 9 holes wedstrijd was Oskar Hofstede de beste van alle 8 spelers, gevolgd door Bruun Hollink op de 2e plaats en Ruben Almekinders op de 3e plaats. Gefeliciteerd alle drie, op naar de volgende wedstrijd en jullie officiële handicap!

Ook voor de onervaren jonge spelers was er dit keer een 4 holes fun wedstrijd georganiseerd. Leuk om te zien dat daar elke keer veel animo voor is. Deze jeugd ging ook nu weer met veel plezier de baan in. Het winnende team bestond uit; Mick Vosslamber, Quirijn Hoogwijk, Etienne Griffioen en Gian Kulahina. Gefeliciteerd jongens!

Uitslagen:
18 holes strokeplay
1e : Paul Golz

18 holes stableford
1e : Gijs Hoogerhuis
2e : JunJie Pan
3e : Thijs Leeuw

9 holes strokeplay
1e : Oskar Hofstede
2e : Bruun Hollink
3e : Ruben Almekinders

4 holes fun
1e : Mick Vosslamber, Quirijn Hoogwijk, Etienne Griffioen, Gian Kulahina

 

De jeugdcommissie