Clubkampioenschappen Jeugd 2021

Clubkampioenschappen Jeugd 2021

Op 12 september heeft de jeugd zich weer goed laten zien op onze baan.

Op deze dag speelden zij voor het Clubkampioenschap 18 holes in een Strokeplay- en Stablefordwedstrijd.

Daarnaast was er de strijd om het Clubkampioenschap 9 holes Stableford en voor onze jongste enthousiastelingen werd er een 6 Holes Funwedstrijd Texasscramble gehouden.

Voor de verandering mocht de paraplu nu eens in zijn verpakking blijven. Wat een heerlijke dag om de baan in te gaan met zijn allen. De 9- en 6-holes flights werden begeleid door coaches en dat is echt geweldig. De spelers kunnen zich dan goed op de wedstrijd concentreren en leren zo echt goed hoe het er in een wedstrijd aan toe gaat. We zijn super blij met de inzet van al deze coaches op wie we steeds weer een beroep kunnen doen!

Bij de 6 Holes Funwedstrijd werd er gestreden in een team van 4 spelers. Er mocht dit keer ook een oranje bonusbal ingezet worden bij een mislukte slag. Het samen spelen is hier belangrijk, maar wel in een vorm waarbij je elke slag zelf slaat, alleen steeds vanaf de beste bal. Dus genoeg oefening voor elke speler. En ook plezier is hierbij erg belangrijk. De groep met Nout, Fleur, Reinout en Jade stak er dit keer met kop en schouders bovenuit en dat betekent dat de uitdaging van de 9 Holes lonkt. Met 25 slagen waren zij dan ook de onbetwiste winnaars.

Bij de 9 holes Stablefordwedstrijd zagen we dat de slagen steeds doelgerichter werden. De richting van het slaan was voor de meeste spelers een belangrijk doel en we zagen dat dit steeds beter lukte. Ook het samen sportief een wedstrijd lopen, elkaars slagen bijhouden en controleren van elkaars kaarten werd vandaag weer geoefend onder begeleiding van een coach. Uiteindelijk werd Milad de winnaar met 14 Stableford punten. Hij gaat naar huis met de felbegeerde beker van het kampioenschap.


De 18 holes wedstrijd wordt zelfstandig gelopen en er wordt gespeeld om twee prijzen. De stablefordkampioen en de Strokeplaykampioen. Een lange dag, maar dit keer in een heerlijk zonnetje. Er werd goed gespeeld en er werden zelfs Birdies gescoord! De Oostbaan bracht dit keer geluk. Luuk, Gijs J, en Jun-Jie mochten weer een birdy aan hun verzameling toevoegen. Gefeliciteerd heren! 

De Stablefordwedstrijd werd gewonnen door Cas. Met maar liefst 41 punten ging hij er met de gouden medaille vandoor. Pepijn werd 2 e met 37 punten en Thijs 3 e met 36 punten. Sanne en Aimée scoorden beide ook 36 punten, maar Thijs speelde de laatste 9 holes beter, Sanne eindigde op een mooie 4e plaats en Aimée werd daardoor 5e .

En dan gaat het natuurlijk om die ene grote wisselbeker voor de Strokeplaykampioen. Dit jaar mag Jip voor deze beker een plekje zoeken in huis. Naar eigen zeggen waren er nog 5 puts te veel vandaag, maar met een geweldige uitslag van 81 slagen is de beker meer dan verdiend! Paul volgde met 89 slagen en Thijs werd derde met 91 slagen. Er werd goed gespeeld en we zagen knappe slagen en ook mooi kort werk.