Clubkampioenschappen Jeugd 2018

Clubkampioenschappen Jeugd 2018

Op zaterdag 15 september werden de clubkampioenschappen jeugd gespeeld. Er werd in 3 categorieën gespeeld om deze dag voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

De spelers tot hcp 18 speelden een strokeplay wedstrijd, tussen 18 en 36 speelden een stableford wedstrijd en de jongste jeugd streden een strijd over 9 holes. Ondanks deze vele mogelijkheden, viel de inschrijving helaas wat tegen. Maar iedereen die er wél was wilde graag met de 1e prijs naar huis gaan. Maar dat konden er maar 3 zijn.

De echte clubkampioen is de speler of speelster die de strokeplay wedstrijd wint. Dit jaar was dat, niet geheel onverwacht, Leonie Richter met 81 slagen (bruto). Zij bleef haar broer Nick, die 2e werd, en Floris Mathijsen, die 3e werd, voor.

In de stableford wedstrijd werd zeer goed gespeeld. 4 spelers hebben hun handicap weer wat lager gespeeld. Heel erg goed! Gijs Jansen werd met 39 punten knap 3e. De 2e plaats was er voor Floris Klaassen, die 41 punten bij elkaar wist te spelen. Wie lukte het dan om zelfs meer dan 41 punten te behalen? Dat was een verhaal apart.

Sinds een paar weken is Lars Eekers lid van de vereniging. Hij had nog niet veel golf ervaring, maar hij wilde wel graag mee spelen. Officieel heeft hij nog handicap 54, maar voor deze wedstrijd moest hij al vanaf handicap 36 spelen. Hij speelde geweldig goed. Met in totaal 50 punten werd hij met een straatlengte voorsprong clubkampioen Stableford 2018 (zie de foto).

Voor de jongste deelnemers was er dus een wedstrijd over 9 holes. Er werd wat meer van hun verwacht dan normaal, want ze gingen zonder begeleiding van een coach de baan in. En dat deden ze heel goed. Kampioen werd Jip Kockmann. Ralph Crombosch werd 2e en Thijs Leeuw werd 3e.

Op zondag 7 oktober is de volgende jeugdwedstrijd. De jaarlijkse herfstwedstrijd zal in de vorm van een ouder-kind wedstrijd gespeeld worden. Dus de jeugdleden mogen samen spelen met een volwassene. Dus jeugdleden… nemen jullie papa, mama, opa, oma, je buurvrouw of je tante mee?

Jeugdspelers die competitie hebben gespeeld worden automatisch ingeschreven. Jullie hoeven alleen maar door te geven met wie jullie spelen.

 

Hopelijk tot 7 oktober allemaal!