Clubkampioenschappen jeugd

Clubkampioenschappen jeugd

Op 25 september j.l. werd het Jeugdkampioenschap voor de jeugd gehouden.

De Jeugd kon de strijd aangaan in 3 categorieën. 
Stableford 9 holes
Stableford 18 holes
Strokeplay 18 holes.
 
Het weer was een cadeautje deze zondag. Droog en zonnig.
Tegen 10 uur gingen de eerste 18 holes spelers van start. Zij liepen de Oost-Noord lus.
Tegen 11 uur ging de 9 holes erachteraan, ook op de Oostbaan.
 
We zagen weer mooie acties in de baan. Zo waren er meerdere birdies te bewonderen.
Mart Bolscher       1 Birdie
Ralph Crombosch 2 Birdies 
Jip Kockmann        3 Birdies
 
Zagen we bij de 9 holes weer jeugdcoaches in de baan die de spelende jeugd begeleidde en waren er spelers die de uitdaging aangingen om van een andere Teekleur te starten.
Bij de 18 holes zagen we na 9 holes dat er nog voldoende kansen waren om de strokeplaybeker 
op te eisen, maar werd het verschil gemaakt bij de laatste 9 holes op Noord.  Mart Bolscher en Ralph Crombosch liepen een prima ronde in 82 slagen en bleven daarmee in de buurt van Jip Kockmann die de ronde afsloot met 74 slagen en daarmee voor het tweede jaar achtereen de Strokeplay wedstrijd won. Hij mag zich nog een jaar Jeugdkampioen Strokeplay van ’t Sybrook noemen.
 
De stablefordwedstrijd is met name op de 18 holes een lastiger wedstrijd merkten we. Wanneer je veel kaarten loopt en je handicap verbetert, wordt het lastiger om deze winnend af te sluiten. Je krijgt natuurlijk minder slagen mee, het is super om te zien dat er dan toch weer handicaps verbeterd zijn. Ook zien we dat de spelers stabieler speelden vandaag, leselementen goed toepasten en hele goede prestaties neerzetten. Dat betekent dat we de komende tijd ook wel wat handicapverlagingen tegemoet mogen zien. Hoe mooi is dat! De winnaar werd Cas Sühre. Met lange slagen en goed kort werk haalde hij  maar liefst 48 pnt.
 
In de 9 holes wedstrijd zagen we echt de resultaten van de oefening in de lessen en het meer en meer lopen in de baan terug. Geweldig dat meerdere spelers het ook aandurfden om van een andere Teekleur te spelen. Met mooie resultaten werd er ook in deze wedstrijd om het Clubkampioenschap gestreden. Wat fijn dat de flights begeleid werden door ‘jeugdcoaches’.
Als jeugdcommissie vinden we het echt mooi te zien dat we op ouders een beroep kunnen doen om zo de vaak startende golfers te begeleiden in een wedstrijd of een baantraining. Jade Kampstra won bij de 9 holes met 21 pnt voor het eerst in een wedstrijd spelend van rood, gevolgd door Jamie van Welij met 19 pnt.
 
Tijdens de prijsuitreiking werd ook team 2 ’t Sybrook van de NGFJeugdcompetitie  gehuldigd. Zij werden kampioen en promoveerden naar de hoofdklasse. Jun-Jie Pan, Thijmen van der Velde, Sanne Leeuw, Cas Sühre en Thijs Leeuw, nogmaals gefeliciteerd!
 
 
Uitslag:
 
Strokeplay Jeugdkampioen 2022: Jip Kockman met 74 slagen
 
Stableford 18 holes
 
1ste:.Cas Sühre.             48 pnt
2e: Jerieke Doornbos.  46 pnt
3e: Pepijn Janssen.      42 pnt
 
 
Stableford 9 holes
1ste: Jade Kampstra.   21 pnt
2e:.  Jamie van Welij.    19 pnt
3e:  Charlie Heinhuis.    15 pnt
 
 
We kijken terug op een mooi kampioenschap en bereiden ons voor op de komende wedstrijden.
 
2 oktober –> uit op de Twentsche
23 oktober –> Herfstwedstrijd op ’t Sybrook 6/9/18 holes
27 november –> Sinterklaaswedstrijd 6/9 holes