Clubkampioenschappen; de voorbeschouwing

Clubkampioenschappen; de voorbeschouwing

De clubkampioenschappen zijn voor veel leden het hoogtepunt van het golfseizoen. Drie rondes competitief golf in een weekend spreekt nu eenmaal tot de verbeelding. Daarbij wordt de finaleronde van de senioren kampioenschappen dit jaar in hetzelfde weekend gespeeld. Er worden zelfs Stableford kampioenschappen georganiseerd en daarmee is het een druk weekend voor zowel deelnemers als de wedstrijdcommissie.

Uiteindelijk draait alles om die ene vraag: “Wie is de beste golfer van de club?“ Hoogste tijd voor onze jaarlijkse voorbeschouwing!

Senioren Dames

Het dames senioren toernooi gaat over twee rondes en de dames hebben dinsdag al hun eerste ronde gespeeld. Desiré Jansen maakte gebruik van de mogelijkheid die de NGF sinds vorig jaar biedt om al vanaf 50 jaar te mogen deelnemen aan een seniorenkampioenschap. Ze heeft meteen de leiding genomen. Een knappe ronde van 83 slagen geeft Desiré 6 slagen voorsprong op haar naaste concurrent Irma Roetenberg. Marianne Besseler maakte een hele knappe ronde van 90 slagen, wat tevens resulteerde in 41 stablefordpunten.

Senioren Heren

De heren senioren speelden woensdag onder regenachtige omstandigheden de eerste ronde en daar is het deelnemersveld goed bezet met 22 deelnemers. De wedstrijdcommissie organiseert heel bewust twee kampioenschappen (senioren en regulier) in hetzelfde weekend, zodat het seniorentoernooi beter beschermd is tegen de hele jonge vijftigers met een lage single handicap. Zij zouden wel deelnemen aan de reguliere kampioenschappen was de gedachte en dat is ook gebeurd. Daardoor heeft de vaste groep senioren zijn eigen kampioenschappen kunnen behouden en dat is prima.

Kanshebbers voor de titel zijn onder andere Henk Hoekman, Herman Pegge, Jaap van der Vegt en natuurlijk Aart de With. Die laatste heeft zijn eigen online golfwinkel, en was waarschijnlijk dus het best voorbereid op regenachtige omstandigheden! Aart heeft een voorsprong van vier slagen op de rest van deelnemersveld. 

Dames

Helaas lijkt ook dit jaar het aantal deelnemers weer te verbleken bij het herentoernooi. En dat blijft jammer, want er is de club veel aan gelegen om ook het damesgolf breed te ontwikkelen. ’t Sybrook beschikt inmiddels over drie volwaardige dames competitieteams en dan wil je graag dat deze groep zich aangetrokken voelt tot deelname aan de clubkampioenschappen.

Dit betekent niet dat het damestoernooi van een minder niveau is, want de beste Sybrooker is natuurlijk Leonie Richter. Met een prachtige handicap van 1.6 heeft Leonie ook in de eerste helft van dit jaar weer een belangrijke stap in haar ontwikkeling gezet en is torenhoog favoriet voor de titel.

Heren

Bij de heren is het speelveld groter. Ook dit jaar zijn er 42 deelnemers die ervoor kiezen om vrijwillig 36 holes op één dag te lopen en welke club kan dat zeggen. Van die 42 zijn er minimaal 10 met (al dan niet terecht) titelaspiraties. Een spannende strijd ligt in de lijn der verwachting. Hoogste tijd voor de ongezouten mening van deze commissie en om de kanshebbers eens te belichten.

Er zijn drie topfavorieten: Kwint Kuipers, Joris Spanjer en titelhouder Tim Nuyts. De jeugd is dus eindelijk doorgebroken en dat is prima voor de club. Halen deze jongens hun potentiële niveau, dan komt de rest er waarschijnlijk niet bij. Laten ze onderweg wat liggen, dan zijn er veel aasgieren die graag een duit in het zakje doen. Onder hen in ieder geval Joep Kockmann en Wilbert Huuskes, die beiden een erg goed seizoen doormaken. Ook steady Sjoerd Postma mist nooit een fairway en mag tot de kanshebbers worden gerekend. 

Kortom, het belooft zondag op veel vlakken een spannende strijd te worden, die leuk is om te volgen. De deelnemers zouden het prachtig vinden als u komt kijken. Het draagt alleen maar bij aan de spanning en het gevoel van de clubkampioenschappen. De laatste flights gaan zondag om en nabij 12:00 uur de baan in komen rond 16:00 uur binnen. U bent van harte welkom !