CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 50+ GCC ’t Sybrook 2023

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 50+ GCC ’t Sybrook 2023

Afgelopen weekend zijn de 50 + clubkampioenschappen strokeplay en stableford gespeeld.
Bij de dames werd door 14 dames over 2 dagen gestreden voor de prijzen.
De overtuigende winnaar bij de dames werd Irma Roetenberg, met rondje 86 en 83. Het was een behoorlijk gat met de nummer twee, dat was met 177 slagen Loes Koop.
Irma won door haar rondje van 86 ook het stableford kampioenschap met 39 punten. Beste 65+ werd Francis Bonzet in het totaalklassement netjes op derde plaats met 182.

Bij de heren waren er 32 deelnemers, waarvan de beste 18 door mochten naar de finaleronde op zondag. Na de zaterdag ronde was het dringen bovenin. Herman Bolscher 79, Joep Kockmann, met een eagle op Z8 ook 79, derde Reece Maughan 81 deze heren vormden de laatste flight op zondag. Daarachter waren er zeker nog meer kanshebbers als ze een lage ronde zouden spelen. Stableford kampioen werd Metin Inan, met 40 punten op zaterdag, maar haalde ondanks deze voor hem goede ronde de Cut niet.
65+ kampioen werd Lex Weerkamp in het totaalklassement op de 5de plaats met 171 slagen.
Maar de kampioen van dit jaar was de verdedigende kampioen Reece Maughan, die als lid baancommissie blijkbaar het beste weet waar je bomen kunt raken en toch de bal weer op de fairway laat landen. Dit werd hij met een totaal van 159 slagen, tweede werd Herman Bolscher met 163 slagen en die bleef Joep Kockmann net met 1 slag voor.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen, maar ook een compliment aan alle deelnemers voor het mogelijk maken en het competitief deelnemen aan de wedstrijden. Zeker deze 2 dagen onder de extreem zware warme omstandigheden chapeau!!!

Verder mag nog even benoemd worden dat van competitieteam Heren 1 50+, er van de 8 spelers 6 mee deden en er ook nog eens 5 bij de eerste 7 eindigden! Misschien een voorbeeld voor de vele seniorenteams, om naast de competitie ook aan clubkampioenschappen of andere verenigingswedstrijden deel te nemen.