Close finish in “The Wash Maandbeker Klassement”

Het zit erop, de laatste Qualifying wedstrijd van het seizoen is gespeeld en daarmee het wedstrijdseizoen van 2015 beëindigd. Natuurlijk staan ons nog een paar mooie dagen te wachten, startende met de Wildwedstrijd en de Nine&Wine, maar het blijft een moment om even bij stil te staan.

De afsluiting van het wedstrijdseizoen vindt traditioneel plaats tijdens de Finale van de Maandbeker. Deze finalewedstrijd kende een vernieuwde opzet door de introductie van het Maandbeker Klassement. In voorgaande jaren werden de nummers 1 en 2 van elke maandbeker uitgenodigd. Voor het eerst waren iedere maand punten te verdienen waarbij regelmatige deelname en stabiel spel werden beloond. Het bleek een groot succes.

De dag-overwinning ging naar Wilbert Huuskes die ondanks de natte baan een keurige 79 scoorde, netto 69. Hij hield hiermee Tim Nuyts van de dag- en naar later bleek ook de eindoverwinning af. Een oude uitspraak van Wilbert zelf: ‘if you don’t break 100 watch your golf but if you brake 80 watch your business’. Zijn broers weten er inmiddels alles van…

Uiteindelijk is Tim Huuskes de winnaar van het maandbekerklassement geworden na een close finish met Tim Nuyts. Vooraf was Tim Huuskes eigenlijk alleen op papier nog te achterhalen, want met twee overwinningen in mei en oktober had hij een ruime voorsprong opgebouwd. Maar er waren bonuspunten te verdienen. Tim Huuskes had niet zijn beste dag en er lagen dus kansen voor anderen in de top van het klassement waaronder Tim Nuyts. Tim Nuyts had weliswaar de beste bruto score met 76, goed voor een tweede plaats, maar dat bleek net niet genoeg voor de eindoverwinning. Tim Huuskes had daarbij wel de helpende hand van de familie nodig, want uiteindelijk hield Wilbert zijn dag-overwinning Tim Nuyts van de eindoverwinning af. Het kan verkeren…

Ook bijzonder: Martin Huuskes scoorde een Eagle op Zuid 9: vanaf 110 meter bleef de bal tegen de vlag aan liggen. Omdat de bal van afstand nog zichtbaar was en het soms een vertekend beeld geeft hoopte Martin op een ’tip-in-birdie’. Bij het betreden van de green was het duidelijk: hij zat er in! Uiteraard wilde Martin de vlag er zelf voorzichtig uithalen om het kletterende geluid van de bal in de hole te horen vallen.

Jeroen Winterink eigenaar van The Wash Carwash, met vestigingen in Enschede en Hengelo, was sponsor van het maandbekerklassement. Hij stelde het driegangen diner (mede) beschikbaar en had een doosje ballen voor iedere deelnemer. Daarnaast een wel heel speciale hoofdprijs voor de winnaar van het eindklassement: een jaar lang gratis autowassen! Voor Tim dus een dubbele auto prijs want ook de speciale parkeerplaats is komende winter voor hem. Sportief stelde hij de prijs aan de hele familie beschikbaar. Immers, daar heeft hij mede de eindoverwinning aan te danken. Dat wordt nog dringen voor de grootste golffamilie van ’t Sybrook!

Ook de Maandbeker 2 ging afgelopen jaar op de schop en is veranderd naar een 9 holes wedstrijd. De eerste tekenen zijn positief en het deelnemersaantal groeide gedurende het seizoen gestaag. Hier nog geen klassement, maar wellicht volgend jaar wel. De Maandbeker 2 is een leuke laagdrempelige wedstrijd en een goede opstap voor iedereen die zijn/haar eerste stappen zet richting een lagere handicap of eens wat minder tijd heeft.

De eindzege van de Maandbeker 2 ging naar Metin Inan. Metin heeft zich dit jaar goed laten zien in de wedstrijden en de 19 Stablefordpunten gaven blijk van zijn talent. Zijn nieuwe handicap maakt dat hij volgend jaar ook in aanmerking komt voor de Maandbeker 1 en we zijn benieuwd naar zijn prestaties aldaar. De top drie werd gecomplementeerd door Paul Soer en Erwin kamp, die zich dit jaar ook al meer dan eens lieten zien bij de bovenste plekken. Een knappe prestatie.

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren van de maandbeker. Naast alle reguliere sponsoren waren dit The Wash en restaurant Fellini voor de Maandbeker finale. Fellini is al jaren trouw sponsor van deze wedstrijd en verzorgde ook dit jaar weer de dagprijzen. Het is dankzij dit soort initiatieven dat deze wedstrijd georganiseerd kan worden, en de gehele wedstrijdcommissie is al onze sponsoren dan ook zeer dankbaar.

Op naar de Wildwedstrijd en de laatste Nine&Wine voordat de commissie zich gaat beraden op volgend jaar.