Captain’s Dinner SeniorenConvent op 1 november.

Captain’s Dinner SeniorenConvent op 1 november.

Het golfjaar van het SeniorenConvent werd dit jaar besloten met een spelletje Texas Scramble waarvan 14 flights van 4 spelers deelnamen. Het weer was in tegenstelling tot de afgelopen jaren goed, maar de baan was wel nat en zompig. Desondanks presteerde een flight het, samen 5 boven de baan te spelen. Met een netto score van 48 slagen werd de equipe van Jan Boswerger, Ko Zurink, Frans Meijer en Herman Kromhof met afstand eerste. Knap gespeeld! Twee en drie werden respectievelijk de flights van captain Henk Brandts met Herman Loohuis, Hein ten Den en Hans Krakers en captain Henk Leusenkamp met Jan Mulder, Rob Hinne en Gerard Nieuwe Weme.

Om ongeveer 17.30 uur verzamelde het gezelschap- aangevuld met een twintigtal leden die niet hadden meegespeeld- zich voor de borrel in het clubhuis. Daarna was het tijd om met meer dan 70 heren aan tafel te gaan voor het Captain’s Dinner dat om precies half zeven van start ging. Wij mochten dit keer genieten van een stamppottenbuffet, waarbij zelfs, naar goed gebruik, “raasdonders” aanwezig waren.

Na een uiterst kort welkomstwoord van voorzitter Henk van der Vegt, revancheerde deze zich halverwege hiervoor met een redelijk lange toespraak. We zullen in het kort de belangrijkste zaken weergeven. De wedstrijdleiders werden bedankt voor hun inzet dit jaar, terwijl een speciaal woord van dank uitging naar Frits Vasterd als wedstrijdcoördinator en naar Henk Blanken voor het ontwerpen van een nieuw reglement. Applaus!

De voorzitter behandelde daarna de belangrijkste punten van de veranderingen en bijzonderheden in het komende jaar:

 • Handicarts zelf reserveren en daarna zelf ook aangeven bij het inschrijven.
 • Als een stableford- of strokeplaywedstrijd of een wedstrijd tegen par een winnaar of winnaars heeft met dezelfde uitslag wordt de uitslag bepaald volgens het principe van de laatste 9-6-3-1. Nog geen winnaar: dan loten. Bij andere wedstrijden wordt uitgegaan van de laagste playing handicap.
 • Spelers met een handicap van 29 of hoger spelen van rood en spelers met een lagere handicap van geel. Maar men mag zelf desgewenst daarvan afwijken, maar dan wel vermelden bij het inschrijven! (Spelers die van wit willen spelen, kunnen biljarten met Cees Dubbeldam…).
 • De speler van het jaar wordt bepaald op basis van de beste scores van minimaal 7 qualifying wedstrijden over 18 holes.
 • De contributie wordt voor het zestiende achtereenvolgende jaar niet verhoogd. Hulde!

De volgende bijeenkomst van het SeniorenConvent is op woensdag 7 maart 2018, waarbij na de wedstrijd ook de ( al dan niet genderneutrale) partners welkom zijn om het speelseizoen spetterend te openen. De uitdagen zijn voorlopig gepland op woensdag en donderdag 22 en 23 augustus in de buurt van Münster. Daarna was het tijd om de speler van het jaar bekend te maken. Traditiegetrouw had Gerrit Wevers weer voor de secure berekening van het resultaat gezorgd, waarvoor hulde!

Evenals vorig jaar was de bokaal voor Ko Zurink. Voor de volledigheid moet nog worden opgemerkt dat Henk Hoomans helaas door een vergissing zijnerzijds niet hoog op de lijst voorkomt.

Hieronder volgt de top tien van het SeniorenConvent:

 1. Ko Zurink                                               32,00
 2. Henk Blanken                                         31,66
 3. Jan Jansen van de Laak                          30,28
 4. Jos Vreriks                                              29,28
 5. Jan Mulder                                              29,12
 6. Cees Leenheer                                        28,70
 7. Freek Harberink en Hans Dekkers         28,57
 8.  
 9. Gé Meijerink                                          28,27
 10. Koos Fahner                                           27,62 

              

Het buffet werd besloten met een kopje koffie, waarna iedereen op een zeer redelijke tijd uiterst voldaan huiswaarts ging.

Op naar 2018.

Corn.