Bomvolle Maandbeker Juni

Bomvolle Maandbeker Juni

De Maandbeker is altijd al een populaire wedstrijd. Met de uitstekende weersverwachting van afgelopen zaterdag stromen de aanmeldingen (vooral op het laatste moment) binnen. De wedstrijdcommissie heeft met veel creativiteit iedereen kunnen plaatsen. Dat resulteerde in 57 deelnemers voor Maandbeker 1 en 12 voor Maandbeker 2.

Dankzij het goede weer en een baan die langzaam in topconditie komt waren de scores hoog. Dat is natuurlijk vooral te danken aan de veel betere greens. De vorige Maandbeker was nog niet qualifying maar headgreenkeper Rick van den Beuken heeft in korte tijd het juiste onderhoud uitgevoerd en dat heeft gewerkt. Bedankt Rick, er waren daardoor veel vrolijke gezichten in de baan.

Zoals gezegd waren de scores hoog. Tim Nuyts (hcp 3,5) was bruto de beste met 74 (netto 68); hij scoorde maar liefst 5 (!) birdies. Dat was voor hem helaas niet genoeg voor de winst, maar hij  gaat met zijn nieuwe hcp 3,0 Tim Huuskes (hcp 3,2) wel weer voorbij als laagste handicapper van de club. Roberto Rozenboom (hcp 16,5) werd met eveneens 68 netto tweede en de winst ging naar Irma Roetenberg (hcp 17,9) met netto 67, een geweldige prestatie. Robin in het Veld viel net buiten de prijzen met netto 69, evenals Walter van Dijk met netto 70 en Henk Huuskes met netto 71. Deze heren hebben wel hun handicap verbeterd. Robin is hard op weg naar een single handicap, Walter solliciteert naar een plek in de competitie en Henk was de beste van de familie Huuskes:want hij liet 2 neven en 2 broers en een schoonzus achter zich. IMG_4163

Maandbeker 2 had eveneens fantastische scores. De top 3 verbeterde zijn/haar handicap. Max Pas (hcp 24,4) was de grote winnaar met 23 stableford punten. Deze geweldige prestatie levert nog een extra bonus op. Max duikt naar hip 20,9 en kwalificeert zich hiermee zowel voor de Maandbeker 1 en als vaste deelnemer van de Heerencup ook voor de Heerencup 1. Het is afgelopen nu met die 9 holes wedstrijden Max ! Het echte werk gaat nu beginnen. Marianne Besseler en Rita Nijhuis werden  tweede en derde met respectievelijk 20 en 19 punten, eveneens puike prestaties. 

Wij danken Loes Koop en Tim Huuskes voor de wedstrijdleiding. Volgende Maandbeker is op 3 juli dus schrijf op tijd in.

Robert Nijhuis