Bloedstollende finale matchplay kampioenschappen

Bloedstollende finale matchplay kampioenschappen

Zo spannend is een finale bij de mannen in jaren niet geweest. De twee Timmen, Huuskes en Nuyts stonden tegenover elkaar.
Tim Nuyts na overwinningen op Martin Wermer, Sjoerd Postma en Wilbert Huuskes.
Tim Huuskes kwam via Gerard Benerink, Matthieu Jansen, Andre Paus en Joep Kockmann in de finale.

Met in het begin zeer goed spel op Noord en een matige start op Zuid van beiden ging het vanaf hole 12 los. Op hole 13 (Zuid 4) wist Tim Huuskes een bijna Hole  in One niet te verzilveren en Tim Nuyts sloeg op 14 toe met wel een Birdie. Een bijna 2 up voor Huuskes werd dus ineens all square. Hole 15 voor Huuskes en hole 16 weer voor Nuyts. Het was echt stuivertje wisselen en wederom all square.

Ondanks de regen kwam er voldoende publiek, wat de finale sfeer alleen maar ten goede kwam. Op hole 17 en 18 had Huuskes goede kansen op birdie, maar wist deze net niet te verzilveren. Na 18 bleef het all square dus door naar Noord 1 voor een heuse play-off.

Op deze 19e hole hield Huuskes het hoofd het koelst en trok de overwinning naar zich toe. Een geweldige titanenstrijd en prachtig om te zien. Complimenten aan beide Timmen.

En wat gebeurde er vooraf ? Er hadden zich 30 (heren) spelers aangemeld dus bijna iedereen moest een voorronde spelen. Verrassingen? Jazeker.  De winnaar van vorig jaar Mark Nas moest het afleggen tegen Oktay Kalip. Na 6 holes stond Mark 4 up, maar dat was niet genoeg voor de overwinning.

Dat gaf Oktay voor afgelopen weekend veel hoop (en dat sprak die ook uit) maar die bleek ijdel: hij werd genadeloos ingemaakt door Joep Kockmann. Joep won vervolgens van Bob en vocht vooral tegen zichzelf en de regen in de wedstrijd tegen Tim Huuskes.

Kwartfinale tussen Wilbert Huuskes en Arnold Bruggink was een spannende op 18 beslist. Beide lage handicappers 4 waren aan elkaar gewaagd en Wilbert trok aan het langste eind. Beide spelen dit seizoen overigens zeer sterk. Uiteindelijk bleek Tim Nuyts het meest stabiel tegen Wilbert op zondagochtend.  

Martin Huuskes verloor op de 19e hole in de eerste ronde van  Andre Paus, sinds 3 weken puttend met één hand. Vroeger was André bij Twente bekend van de verre ingooi. Waarschijnlijk toen ook al met één hand…

Bij de Dames schitterden  bijna alle lagere handicappers door afwezigheid. Heel vreemd maar de beste dames van club hebben blijkbaar geen belangstelling meer voor onderlinge krachtmeting. Complimenten voor de dames die wel aanwezig waren.

Winnares werd Irma Roetenberg. Ook hier de nodige verrassingen. Wat heet, Sandra Pongers (hcp 16,6) versloeg Jolanda Nijhuis en bereikte zo de finale. Een ontzettend knappe prestatie. In die finale was Irma dan wel een maatje te groot, maar dat maakte op dat moment niet meer uit. Dames, van harte.  

Komende maand nog de Maandbeker, finale Maandbeker en natuurlijk de Overijsselse Kampioenschappen.