Birdiemachine Joep Kockmann slaat toe in Heerencup

Birdiemachine Joep Kockmann slaat toe in Heerencup

De Heerencup is zeven weken onderweg. Het klassement krijgt langzaam vorm en de eerste contouren zijn zichtbaar. Ook de greens maken een inhaalslag en dat heeft direct z’n weerslag op de scores, al moeten sommigen nog duidelijk wennen aan putts die op lijn blijven.
Niet alleen de scores spreken tot de verbeelding, ook de groep doet dat. Ook dit jaar hebben we al weer veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Het houdt de groep jong en zorgt voor nieuw elan. Een prima ontwikkeling.

Degene die wel direct wist te profiteren van de verbeterde baancondities was Joep Kockmann. Joep heeft vanuit zijn functie als voorzitter baancommissie de afgelopen periode frequent contact gehad met alle betrokkenen om de kwaliteit van de baan te doen verbeteren.
Samen met de Hoofd greenkeeper is een gedetailleerd plan opgesteld, waarbij Joep zijn spel optimaal tot zijn recht zou komen. Dat is duidelijk gelukt…
Als een ware birdiemachine attaqueerde Joep de baan. Met niet minder dat vijf (!!) birdies en een ronde van twee boven de baan (39 punten) veroverde Joep de eerste plek. Voor Joep was de ronde van 74 slagen zijn beste Sybrook rondje ooit. Ook in de birdieklassement heeft Joep een grote voorsprong genomen. Een knappe prestatie.  

Harry Wermer behaalde een mooie tweede plek en ook een bijzondere vermelding voor de knappe derde plek van Henk Huuskes. Henk is volgens velen de grootste golfbelofte van de familie Huuskes, en al jaren fanatiek aan het trainen onder de bezielende leiding van trainer Marc. Langzaam valt het allemaal op zijn plek. 1 knappe birdie en 35 punten brachten Henk op het podium.
Trots als een pauw gaf Henk een slinger aan de bel. Met dat in het achterhoofd hopen wij Henk nog vaak op het podium terug te zien…