Bijzonder geslaagde openingsdag Golfweek + foto’s

Bijzonder geslaagde openingsdag Golfweek + foto’s

Met het openingswoord van onze voorzitter Felix wordt het startsein gegeven voor de eenentwintigste editie van  de golfweek. Aan alle voorwaarden is voldaan: prachtig weer, een groot deelnemersveld ( liefst 72 vrouwen), en gezelligheid alom, te horen aan de levendige gesprekken bij het nuttigen van de koffie en een lekker petit fourtje. Het is duidelijk: we hebben er weer zin in.

Om 13.00 gaan we de wei in en begint het mentale spelletje, wat golf toch voornamelijk is. Om enkele voorbeelden te noemen: je eerste bal is prachtig. Dan komt de valkuil, je denkt als ik nu m’n tweede bal een flinke lel geef, dan kan ik misschien wel op de green komen. Helemaal fout, want de bal belandt nog geen 20 meter verder, door de kracht die je eraan geeft. ( swingen, swingen roep ik zachtjes in mezelf).

Ander voorbeeld, je hebt opeens een afwijking naar rechts ( oh waarom toch) en de bal belandt diep in het hoge gras. Je flightgenoten zijn zo aardig om de bal te vinden, je probeert met alles wat in je is hem eruit te slaan, met als enig resultaat dat de bal 20 cm verder nog dieper in het gras ligt ( stom, stom, stom, waarom ben ik niet teruggegaan naar de vorige afslagplaats met een strafslag).

Nog een voorbeeld: je slaat de bal links onder de bomen, maar gelukkig nog goed speelbaar. Je slaat hem er met een geweldige slag uit, maar nu ligt de bal aan de andere kant bij de bomen en zo zigzaggend ga je naar de hole en dat is niet de kortste weg.

Gelukkig is het F.B.B.B. Je kijkt je partner liefdevol aan. Die is onverstoorbaar en onnavolgbaar na een voorzichtige start aan het spelen. Ze belandt niet in het water ( behalve op de laatste hole) en ook niet in de rodo’s of de bunkers. Je kijkt haar nog liefdevoller aan. Dan gaat het eindelijk ook goed met jou. Je put van 5 meter de hole in (ik kan het!)
Voldaan keren we na 4 uur terug op de plek waar we begonnen waren, maken ons mooi en gaan er eens goed voor zitten. Want ook hole 19 vinden we niet onaardig. De stemming zit er meteen goed in, want de wijn en het eten ( de vis is heerlijk) worden ook nog eens omlijst met muziek. En het is zo’n heerlijke zwoele avond. Dan komen de prijzen. De ene nog mooier dan de andere.

Trotse winnaressen Inge en Brigitte behoren tot een groepje dat pas een goed jaar aan het golfen is. Ze zijn  zo enthousiast en hebben er zoveel plezier in dat ze wel 3 á 4 keer per week op de baan te vinden zijn. Dat ze daarbij alles in het werk stellen om tot een goed resultaat te komen getuigt wel van de speech van beide dames. Onder het spelen van de wedstrijd vonden ze bal tussen 2 zwanen! Wat nu. Geen probleem, de een hielp  de ander  met gevaar voor eigen leven. Brigitte hield met de paraplu de zwanen op afstand,  zodat Inge haar bal toch kon slaan. Volgens mij zien we deze dames nog vaak terug bij wedstrijden…

Hulde aan Willem Jansen, de vader van de golfweek noem ik hem maar en aan Kitty Muntenaar,  Elly Siers en al die anderen die achter de schermen ongelooflijk veel werk verrichten om dit alles mogelijk te maken. Op naar de volgende dag. 

Vriendelijke groet, Margreet Schreuder

Zie onderstaand voor de de uitslagen het eerste foto-album ooit op de website! Primeur dus.

Longest Paulien Ruseler 166 m
Neary Sonja Heutink 2,35 m
1e prijs Inge Huyskens en Brigitte Niehoff 48 pnt
2e prijs Ingeborgh en Jaqueline Wermer 42 pnt
3e prijs S. Scholten van Agteren en Marieke Hardeman 40 pnt
4e prijs Christel Danel en Margreet Schreuder 39 pnt
5e prijs Mieke Kwekkeboom en Ans Engbers 38 pnt
6e prijs Marian Vermeij en Annelice Goemans 38 pnt
7e prijs Madeleine Lamme en Sonja Heutink 38 pnt

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Golfweek_sponsoren2