Bericht van de Wedstrijdcommissie

Bericht van de Wedstrijdcommissie

De 9-holes wedstrijden, Vossenjacht, Maand Bekers en OGK.

In de golfsport is er steeds meer belangstelling voor het spelen van 9-holes. Vorig jaar heeft de club al een aantal aparte 9-holes wedstrijden ingepland gehad, maar dit jaar doen we het anders. Naast 18-holes wedstrijden zijn er op dezelfde ochtend/middag ook de 9-holes wedstrijden ingepland. Dat geldt voor de Rijk Bokaal op 12 maart, de Paaswedstrijd op 10 april, Koningswedstrijd op 27 april, (Oud-)Besturendag op 27 mei, Handicartwedstrijd op 11 juni, Wildwedstrijd op 5 november, Supercup op 18 november en de Sinterklaaswedstrijd op 3 december. Dat moet dan, naast het gezamenlijk naar de golfbaan gaan, ook hele gezellige prijsuitreikingen worden. Noteer deze data maar alvast in uw agenda en vergeet niet in te schrijven!

Zondag 26 maart is de Vossenjacht. Met deze wedstrijd kunnen we ons in een greensome chapman meten aan onze clubkampioenen. Wie drijft de vossen in het nauw? De paarden mag u dit keer thuislaten. En doet u maar gewoon uw golftenue aan.

Op 1 april (nee, echt geen grap) wordt er gestart met de Maandbeker 1 en 2. Als vanouds zijn dat hele gezellige en ook wel wat competitieve wedstrijden. Het hele seizoen wordt er gerstreden om de punten. Iedere maand mogen de winnaars van M1 en M2 een maand lang ‘hun’ gereserveerde parkeerplaats benutten. Het (finale) klassement wordt opgemaakt op basis van de beste 3 scores. De beste 40 spelers van MB 1 en de beste 40 spelers van MB2 mogen uiteindelijk meedoen aan de finale, aan het eind van het seizoen. De scores van de finale MB tellen mee om de uiteindelijke winnaars te bepalen. Ga jij de uitdaging aan?

De Overijsselse Golf Kampioenschappen (OGK) op 1 oktober 2023, worden dit jaar gespeeld op de Lage Mors in Delden. Omdat dit een 9-holes baan is, is het deelnemersveld beperkt tot 3 heren en 3 dames, per vereniging.