Back2school wedstrijd jeugd

Back2school wedstrijd jeugd

Na een lange zomervakantie is voor alle jeugd de school weer begonnen. En daarmee was het, op zondag 1 september, tijd voor de jaarlijkse Back2School wedstrijd.

De groep jeugdspelers die mee doen aan de wedstrijden van de jeugdcommissie wordt steeds groter. Dat komt niet in de laatste plaats doordat er een aanbod op maat is. Zo is er sinds een klein jaar altijd een wedstrijd over 4 holes, voor de allerkleinsten. Dat begon destijds met 2 deelnemers. Bij de Back2School wedstrijd waren er 9 spelers en speelsters die mee wilden spelen. Onder begeleiding van een jeugdcoach speelden zij dit keer 5 holes. Omdat zij eigenlijk allemaal winnaars zijn mochten ze allemaal een prijsje uitzoeken van de prijzentafel De cijfermatige winnaars, Maartje en Mats, hadden de eerste keuze. Iedereen ging na afloop tevreden naar huis.

Die iets oudere jeugd speelden een wedstrijd over 9 holes. In deze wedstrijd deden 4 jongens mee die een paar maanden geleden begonnen zijn met golf en er veel plezier aan beleven. Zij speelden voor het eerst een ‘echte’ wedstrijd. 2 van hen wisten gelijk een plekje op het podium te bemachtigen en lieten zich trots de medaille om de nek hangen. Bram werd 3e en Yun-Jie werd knap 2e. De eerste plaats was voor Wout, die ook nog even zijn handicap naar beneden speelde. Goed resultaat allemaal!

In de wedstrijd over 18 holes werd heel sterk gespeeld. Dat was te zien aan de scores, maar ook aan de birdies die gemaakt werden. Net als bij de maandbeker wedstrijden krijgen de deelnemers een klein metalen vogeltje voor hun prestatie. Maar eerlijk gezegd, komt dit bij jeugdwedstrijden niet zo vaak voor. Tijdens de Back2School wedstrijd werden er maar liefst 4 birdies gemaakt, waarbij de prestatie van Paul helemaal bijzonder was, hij sloeg er 2!

De derde plaats in de wedstrijd was er voor Luuk met 38 punten. Met 39 punten werd Ralph 2e. Winnaar van de wedstrijd, met 40 punten en 2 birdies, was Paul.

Over de gehele dag hebben 30 jeugdspelers mee gedaan. Een mooi aantal. Hopelijk kan dit aantal overtroffen worden tijdens de clubkampioenschappen jeugd op zaterdag 22 september. Tot dan allemaal!