Back2School Jeugdwedstrijd

Back2School Jeugdwedstrijd

Zondag 23 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Back2School-wedstrijd  voor de jeugd van ‘t Sybrook. Na een volle week stilzitten in de schoolbanken, konden de benen weer gestrekt worden op de golfbaan. Ondanks de voorspelling dat er geregeld buien zouden overtrekken, is het bij één fikse bui gebleven.

De jeugdcommissie was zeer tevreden met een grote opkomst van in totaal 35 jeugdleden, tussen de 5 en 19 jaar oud. En ook op deze dag kon er weer worden ingeschreven in 3 verschillende categorieën. 

Voor de beginnende jonge golfers en golfsters was er de 4 holes Texas Scramble wedstrijd, waarbij er gespeeld werd in teams van 3 of 4 personen. Bij deze spelvorm wordt er door iedereen lekker veel ballen geslagen en heeft iedereen evenveel kans op mooie ballen en uiteindelijk een goede score! Met de beste teamscore van maar liefst 12 stablefordpunten over 4 holes won het team van Sacha Almekinders, Daan de Weerdt, Gian Kulahina en Fabiënne Hemelt. Knappe prestatie!

Het winnende team van de 4 holes met v.l.n.r. Sacha Almekinders, Daan de Weerdt, Gian Kulahina en Fabiënne Hemelt

De kinderen die zich ingeschreven hadden voor de 9 holes wedstrijd, hebben allemaal nog geen officiële handicap, maar moesten wel starten van hcp 54 en kregen dus 22 slagen mee van de oranje teebox. Des te knapper was het dat alle jeugdspelers de 9 holes zelfstandig uitgelopen hebben. De nummers 1 en 2 hadden beide 16 punten behaald. Lorenz Lentfert eindigde trots op de 1e plaats door een betere score op de laatste paar holes. De verdiende 2e plaats, ook met 16 punten, was voor Maartje van Tiggele en de bronzen medaille was voor Oscar Hofstede met 15 punten. Heel goed gedaan alle drie!

De Top 3 van de 9 holes met v.l.n.r. Lorenz Lentfert, Oscar Hofstede en Maartje van Tiggele

Voor de competities-spelers onder de jeugd was er de 18 holes stablefordwedstrijd. Voor sommige spelers een kat in ‘t bakkie om alle 18 holes geconcentreerd uit te lopen, maar voor andere onervaren spelers bleek het toch wel een hele opgave om, zeker omdat er niet veel snelheid in de wedstrijd zat, geconcentreerd te blijven en goed te blijven scoren. 

De jonge competitie-spelers (11 en 12 jaar) presteerden uitzonderlijk goed in deze wedstrijd met hoge scores.

De eervolle 1e plaats ging zeer verdienstelijk naar Thijs Leeuw met maar liefst 41 stablefordpunten, hij heeft hiermee zijn handicap met 2 hele punten verbeterd; hartstikke goed! Op een tweede plek eindigde Gijs Hoogerhuis, ook met 41 punten. Een knappe prestatie voor een allereerste keer 18 holes lopen! De 3e plek ging naar Jip Kockmann die zijn reeds scherpe handicap van 9.0 nog eens wist te verbeteren met een score van 40 stablefordpunten. De 4e plek kunnen we niet onbenoemd laten, want ook al viel hij net buiten de prijzen, was het voor Pepijn Janssen ook een hele mooie prestatie om met 39 punten zijn eerste 18 holes wedstrijd af te sluiten. Vader Henry moest zijn belofte inlossen om Pepijn die avond naar de Champions League Finale te laten kijken. Ook een hele mooie prijs! 

De Top 3 van de 18 holes met v.l.n.r. Jip Kockmann, Thijs Leeuw en Gijs Hoogerhuis