Arnold Bruggink wint Strokeplay wedstrijd Golfweek

Arnold Bruggink wint Strokeplay wedstrijd Golfweek

De tweede dag van de golfweek is altijd gereserveerd voor een tweetal qualifying wedstrijden: een strokeplay- en een stableford wedstrijd. De meest serieuze wedstrijden van de golfweek, met serieuze deelnemers, die graag goed willen scoren.

Serieuze golfers is overigens een groeiend fenomeen op ’t Sybrook. Ongeacht handicap of spelniveau is menig Sybrooker continu bezig zichzelf te verbeteren. Er worden lessen geboekt, er wordt druk geoefend en in de baan doet iedereen zijn uiterste best. Het resultaat is zoals altijd wisselend, met slechts een enkeling die “HET” rondje speelt waarvan iedereen vindt dat die dat moet spelen. De rest is weer een illusie armer en probeert het de volgende keer weer met dezelfde hoge verwachtingen. Ze blijven een bijzondere categorie binnen de vereniging, die serieuze golfers, en het is dan ook maar goed dat ze een eigen dag hebben binnen de Golfweek.  

Er zijn inmiddels zoveel serieuze golfers op ’t Sybrook, dat de woensdag van de Golfweek volledig was bezet. 75 deelnemers verdeelt over twee wedstrijden. Leuk om te zien.

De commissie had alles weer goed verzorgd. Ontvangst met krentenweger van bakkerij Kienhuis, een baancatering met een broodje Pulled Pork (+ een wijntje voor wie al afscheid had genomen van zijn ronde) en een heerlijke vleesspies met friet en salade na afloop. Top geregeld!

Aan de omstandigheden in de baan kon het niet liggen. Nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur. De baan lag er heel erg goed bij, geholpen door de regenval van de afgelopen week. Dat vinden ze belangrijk, die serieuze golfers…

Toch was het voor de meesten een moeilijke dag. Bij de stableford wedstrijd wist alleen Henk Hoomans zijn handicap te verbeteren (39 punten), en bij de strokeplay wedstrijd was Arnold Bruggink een klasse apart (68 netto). Sommigen waren bang voor een uitgebreide analyse van zijn ronde, inclusief gebruik van videoschermen en het tekenen van ingewikkelde lijntjes, maar dat viel gelukkig allemaal mee.

De anekdote van dag vond plaats op hole zuid 4. Victor Westenberg heeft afgelopen jaar het mooie Twente verruild voor een nieuw Duits avontuur, maar was speciaal voor de Golfweek teruggekomen. Zijn slag op de lastige Par 3 ging dwars door het Neary bordje dat stond bij de damestee, om vervolgens de bodem van de vijver te vinden. Grote hilariteit alom en de papiersnippers vlogen door de lucht.

De prijswinnaars van de stablefordwedstrijd waren:
1 Henk Hoomans, 39 stb
2 Felix Reijken, 35 stb
3 Rinie Kuipers, 32 stb
4 Jan Jansen van der Laak, 32 stb

De prijswinnaars bij de strokeplaywedstrijd waren:
1 Arnold Bruggink, nettoscore 68
2 Marieke Blanken, nettoscore 71
3 Tim Huuskes, nettoscore 72
4 Wilbert Huuskes, nettoscore 73