Arnold Bruggink verbetert HeerenCup baanrecord

Arnold Bruggink verbetert HeerenCup baanrecord

Tropische omstandigheden waren het woensdag 24 augustus tijdens de HeerenCup. Toch gingen er 51 HeerenCuppers van start op Zuid Oost. Het was met het warme weer lastig het hoofd koel en de concentratie vast te houden. Slechts 10 deelnemers scoorden de buffer of beter, en van die 10 leverden er 3 een fenomenale prestatie. Wilbert Huuskes (playing handicap 7) scoorde 41 stablefordpunten en zakt hiermee naar hcp 5,5. Mark Nas (playing handicap 12) werd tweede met maar liefst 44 stableford punten en gaat nu naar een single hcp 8,6. Een prachtige prestatie.

De absolute koning van de deze week was Arnold Bruggink met eveneens 44 stableford punten. Vanaf een playing handicap van 5 slagen scoorde hij een rondje 69, maar liefst 3 onder de baan ! Met 5 birdies, 11 parren en slechts 2 bogeys was dit het beste rondje ooit in de HeerenCup. Deze eer was tot dusver voor Martin Huuskes met een rondje 71. De nieuwe handicap van Arnold is 3,6 en hij nadert nu zijn Fox Sports collega Kenneth Perez met handicap 2,1. Die voetballers kunnen toch wel lekker ballen hoor ! Enig minpuntje op deze prachtige prestatie was dat Arnold stiekem met André Paus had afgesproken en dat is natuurlijk tegen het protocol van de HeerenCup…. Uiteraard ziet de commissie dit door de vingers en zeker gezien de prestatie. Arnold heeft het afgekocht met het luiden van de bekende ‘enige-echte-HeerenCup-rondje-aan-de-bar-bel’

De Longest was voor André met een mokerslag van bijna 300 meter en de Neary voor Wilbert.

De top 3 blijft onveranderd met Tim Huuskes, Joep Kockmann en Robin in het Veld. Daaronder zijn Martin Wermer, Sjoerd Postma en Wilbert Huuskes nog zeker niet kansloos. Het wordt nog spannend de laatste 3 wedstrijden.

Speciale dank aan Jan Nijhof die ons vanwege de hitte van koud water en frisdrank in de baan voorzag. Het diner werd buiten opgediend en Louis Wilbrink trakteerde de groep op een extra glaasje wijn. Dank Louis !

De volgende HeerenCup op 31 augustus zal in verband met de vroeg invallende duisternis een half uur eerder worden gespeeld. Dus starten vaag 15.00 tot uiterlijk 16.30.