Antoinette Ruiter Trofee Damesdag 13 juni 2023

Antoinette Ruiter Trofee Damesdag 13 juni 2023

Op 13 juni was de strijd om de Antoinette Ruiter Trofee. Een prachtig bronzen beeld waar elke golfspeelster graag een jaar mee wil pronken in huis. Geen moment heb ik gedacht dat die eer mij toe zou komen.

 

Maar we starten de wedstrijd in een stralende zon, de ballen wilden wel rollen en de greens waren supersnel. Mijn spel was vergelijkbaar aan de weersomstandigheden. Heel veel lukte zoals ik bedacht had en alleen daar word ik al blij van. Mijn flightgenoten Maria van Helden en Minerva Wijbenga waren gezellige en stimulerende partners deze dag. Zij suggereerden op een gegeven ogenblik ook dat ik misschien wel de winnaar zou kunnen zijn vandaag. Maar geen haar op mijn hoofd die dat dacht. Voor mij gold vooral mooi spelen, genieten van het buiten zijn en de natuur en natuurlijk mijn handicap omlaag.

Maar, ze hadden gelijk, mijn flightgenoten. Ik won de Trofee en ben er heel blij mee. Antoinette gaat hem nog mooi poetsen voor me en dan krijgt het beeld een prominente plaats in mijn woonkamer.


Maria aan de Stegge.