Aftrap Maandbeker seizoen 2023

Aftrap Maandbeker seizoen 2023

Op 1 April was de eerste maandbeker (dit was geen grap maar dit moest in verband met de competitie op de zondagen in april en begin mei).

Vorig jaar moesten we de maandbeker in April nog af lassen door de baan omstandigheden, wintergreens door vorst. Dit jaar was er de gehele week voorafgaand veel regen gevallen, maar kon de wedstrijd ondanks wat motregen en één flinke hoosbui, gewoon doorgaan.


Bij maandbeker 2 waren er meerdere nieuwe deelnemers. In de winter veel oefenen en geen Qualifying wedstrijden, geeft dat handicaps vaak niet meer passen bij een speler. Op de derde plaats eindigde Henk Olijdam met 35 punten, maar de jonge leden die duidelijk beter speelden dan hun handicap was de 2e plaats voor Matthew Moran met 46 punten en de winnaar werd Tycho Wagenvoort met 56 punten.

Bij maandbeker 1 waren geen zondag competitie spelers aanwezig, de omstandigheden waren op zaterdag natuurlijk niet optimaal, als je de dag erna competitie moet spelen. Op plaats 2 tot en met 4 was de netto score 74, op basis van de beste tweede 9 holes werd de volgorde, op plek 4 Clemens Kuipers, op plek 3 Aart de With en op plek 2 Floris Zwanenburg. Op 1 zowel bruto 81 als netto 70 Matthieu Jansen.
Alle winnaars gefeliciteerd.

De wedstrijdcommissie