Afscheid van Eric van der Zwaluw

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst in het clubhuis namen zaterdag tal van leden afscheid van de directeur van het Rijk van Sybrook, Eric van der Zwaluw. Hij vertrekt naar het Rijk van Nunspeet om daar namens het Rijk de leiding op zich te nemen.

Zeven jaar heeft hij met onze club samengewerkt. In al die jaren is er veel gebeurd. Na de aanvankelijke scepsis in onze vereniging, is er in de loop van de jaren een heel constructieve vorm van samenwerking ontstaan. Het personeel gaf in de toespraak van Sanne aan dat ze betreurden dat ze van Eric afscheid moesten nemen. Hans Blaauw, de directeur van de banen van het Rijk, die tijdelijk de functie van Eric waarneemt bij het Sybrook, kreeg daarna het woord. Hij gaf aan dat hij gelukkig was met de manier waarop Eric de samenwerking tussen onze club en het Rijk had bevorderd.

Vervolgens was het woord aan onze voorzitter Felix Reijken. Ook Felix zei dat hij heel tevreden was over de samenwerking tussen het Rijk en de club. Vooral wat betreft de persoonlijke aangelegenheden van onze leden was er altijd ruimte voor een goede oplossing. Felix bood namens de club een cadeau aan, bestaande uit een kookboek – koken is een hobby van Eric- en een paar flessen wijn. Hij had eerst gedacht aan een zwembroek; Eric is namelijk een enthousiaste beoefenaar van waterpolo. De laatste maanden leek onze baan ook dikwijls op een zwembad, maar dat kan niet op het conto van Eric worden geschreven. Vandaar geen zwembroek…

In zijn dankwoord ging Eric in op zijn beginjaren op het Sybrook, waarin hij veel had geleerd van Henk van der Vegt, die toen voorzitter was. Ook de jaren daarna had hij een uitstekende samenwerking met diens opvolger Felix. Hij gaat weg met gemengde gevoelens, dankbaar voor de goede contacten met vele leden van ons; met de ervaringen hier opgedaan gaat hij de nieuwe uitdaging aan. Hij hoopt, dat hij veel onze leden in de toekomst ook af en toe in Nunspeet mag begroeten. Hierna was het onder het genot van een drankje en een hapje nog lang gezellig in het clubhuis.  

B.O.